Ännu en egen produkt förlänger med ESK

Han stod högt upp på Enköpings önskelista över spelare man ville förlänga med och nu är det klart. Offensivt skicklige backen Wilmer Lindblad blir moderklubben Enköping trogen ytterligare en säsong.

De senaste säsongerna har Enköping varit en av de elitklubbar i hockey (SHL, Allsvenskan och Hockeyettan) med allra flest egna produkter i sin spelartrupp.

Kommande säsong ser inte ut att bli något undantag. Åtta egna produkter är sedan tidigare kontrakterade och nu kan man även räkna in den nionde. 23-årige Wilmer Lindblad har förlängt ytterligare en säsong.

— Det är väldigt bra att vi får Wilmer kvar kommande säsong. En offensivt skicklig back som kommer att bidra med poäng, menar ESK:s sportligt ansvariga Fredrik Lindberg,

Det var visserligen lite magert med poängen för Wilmer den senaste säsongen då han bara noterades för 10 poäng, Men då ska man också notera att ESK hade svårt att producera framåt den gångna säsongen och den minnesgode känner ju till lagets mindre lyckosamma målproduktion i powerplay.

Säsongen dessförinnan hade Wilmer hela 25 poäng och var tillsammans med Robin Nilsson i topp i lagets interna poängliga bland backarna och bägge var då lyckosamma i just powerplay.

Wilmer är infödd Enköpingskille och fostrad genom ESK:s ungdomsverksamhet. Juniorkarriären gick via Linköping, Västerås och Örebro.

Som senior har han, förutom Enköping, även representerat Vita Hästen i allsvenskan och Vimmerby i ettan.

Kommande säsong blir dock första som Wilmer får spela ihop med lillebror Alfons, som också har ett kontrakt med ESK kommande säsong,

Se lagbygget inför säsongen 22/23 här >>

Lagbygget 22/23

 

Foto: Håkan Hagman