Truppnytt 22/23: Ett nytt ansikte mellan stolparna

Det har blivit dags att presentera ytterligare ett nyförvärv inför kommande säsong! Det är den snart 24-årige målvakten Victor Eriksson som senast kommer från spel med Borlänge HF. Han är född i just Borlänge men har spenderat en del av juniortiden i Mora IK och står noterad för 48 matcher i Hockeyettan. Varmt välkommen till Rallarbo, Victor Eriksson!

Hur kommer det sig att du valde spel med Strömsbro den kommande säsongen?
– Jag kände att jag behövde testa något nytt och det känns som att föreningen har något spännande på gång och tar kliv framåt för varje säsong. Jag ser det som ett bra steg för att utvecklas!

Du spelar med en högerplock, skulle du säga att det är någon skillnad för dig gentemot andra målvakter som plockar med vänstern? Vad är annars dina styrkor på isen?
– Jag själv märker nog ingen skillnad, men man har hört några gånger att det kan vara lite störande för vissa skyttar. Mina styrkor annars skulle jag säga är spelförståelsen och positionsspelet!

Vad har du för förväntningar på kommande säsong med både laget och för egen del?
– För egen del så är det att fortsätta utvecklas som spelare och laget hoppas jag kan vara med och slåss i slutspelet framåt våren!

Sportchef Johan “Gnidan” Wennberg kommenterar det senaste nyförvärvet:
“Victor är en stabil målvakt som visat att han håller hög div1-nivå. Säsongen 2021/2022 hade han fina 92%. Han är också en högerplockare vilket kan sätta griller i huvudet på motståndarna. Ett spännande och viktigt nyförvärv!”

Foto: Mats Tjernström