Pettersson vänder hem

Han har spelat i Hockeyettan i tre säsonger. Nu ska han göra det i hemstaden också.
Backen André Pettersson är klar för spel i ÖHF och han har signerat ett avtal som sträcker sig över säsongen 2022/2023.
– Det känns alltid extra bra när en spelare vänder hem. André har hunnit skaffa sig erfarenhet från Hockeyettan och kommer att bidra med stabilitet till vårt lag. André har sina främsta egenskaper i det defensiva spelet men har också visat att han kan hantera spelet med puck på ett sätt som lovar gott, säger Patrick Edlund, sportchef i ÖHF.

André Pettersson, född 2000, mäter 188 cm och väger 93 kg. Han startade sin karriär i Järveds IF och tog sedan klivet till MoDo när det blev stadslagsverksamhet. Pettersson var med och vann TV-pucken med Ångermanland, på hemmaplan, 2015. Björklöven blev klubben under gymnasietiden och 2019/2020 debuterade han i Hockeyettan med SK Lejon. De två senaste säsongerna har han representerat Vännäs HC och totalt har han gjort 93 seriematcher i Hockeyettan.
– Det ska bli kul att komma hem till Övik och att få representera ÖHF. Jag har haft en bra dialog med Patrick och ser fram emot säsongsstarten, säger Pettersson som i ÖHF kommer att spela i tröjnummer 6.