Slovakisk center klar för VHC

Klubben har glädjen att presentera ytterligare ett nyförvärv! Näste man in i truppen är den 22-årige centern Kristian Kovacik.På meritlistan har Kovacik 40-talet juniorlandskamper för Slovakien, där han representerat sitt land i både J18 och J20-VM där han varit en av lagets kaptener. Han har också erfarenhet från spel i QMJHL och den Slovakiska högstaligan.Kovacik har de två senaste säsongerna spelat i HockeyTrean, men kommer närmast från HockeyEttan-laget Kalmar som han anslöt till under fjolårssäsongen inför Allettan. Dessvärre drabbades han av en skada och kunde inte slutföra säsongen.– Kristian är en väldigt spännande spelare. En laglojal tvåvägscenter med bra spelsinne och karaktär, som vi tror väldigt mycket på. Det kan ta en stund för honom att acklimatisera sig till spel i HockeyEttan, men med tanke på hans tidigare erfarenheter så tror jag att det kommer gå väldigt snabbt. Kristian är motiverad och vill ta sig så långt som möjligt i sin karriär. Vi är glada att vi får vara med på den resan, säger sportchef Jonas Norman.

Kovacik har skrivit på ett ettårskontrakt med VHC och ansluter till laget i augusti månad.