Kulturbäraren fortsätter i norrlaget

Pappret är påskrivet. Säsong nummer nio – och tio är ett faktum

Simon Thyni är redo för nya matcher i KIF-tröjan.

– Jag tror stenhårt på föreningen. Vi har lärt oss mycket av det som har varit, säger en av fansens största kelgrisar.

Innan vi går vidare med Simons nya kontrakt är det hög tid för andra nyheter. Eller nyheter och nyheter. Vid det här laget känner allt till att Kirunagrabben Rasmus Similä flyttar från Kiruna och kommer att spela med Piteå nästa säsong.

Vi i Kiruna IF tycker så klart att det är tråkigt att tappa en egen, talangfull produkt. Vi önskar Rasmus all lycka till i framtiden.En annan spelare som lämnar oss är Samuel Ivanic.

Det blev tre säsonger och 111 matcher i KIF-tröjan för de storväxte, rejäla Slovaken.

Vi tackar för allt slit som den store backen lagt ner och önskar honom stort lycka till framöver.

Nu till Thynis förlängning.

Det är en signatur som får KIF-fansen att jubla. Kirunagrabben har spelat i A-laget i åtta säsonger. Det nya kontraktet är över en plus en säsong.

Därmed ser 25-åringen ut att komma upp i tvåsiffrigt antal säsonger i KIF.

Otroligt imponerande.

Den totala matchskörden ligger just nu på 240 (eller 230 om man inte räknar med slutspelsmatcher). Statistiken ser olika ut på EP beroende på var du tittar.

Hur som helst så ligger han på en tolfte plats i mest antal matcher på den fina listan över KIF-legendarer genom tiderna. I och med det förlängda kontraktet kommer han att slå sig in på topp-tio-listan med råge. Och hur högt klättrar han innan karriären är över?

Det känns som att himlen är gränsen.

Så här resonerar han kring det nya kontraktet:

– Det känns riktigt bra att ha skrivit på kontraktet. Efter en otroligt jobbig men samtidigt, med lite distans, en väldig lärorik säsong så känner jag mig jäkligt sugen och motiverad inför kommande säsong.

Den jobbiga säsongen är bara att glömma. Lagbygget är i full gång och föreningen blickar framåt. Thyni tror stenhårt på KIF.

– Det har varit bra samtal med Thomas och jag tror stenhårt på föreningen och dess målsättning. Jag vet att vi alla i laget har lärt oss väldigt mycket av vad som har varit och vi kommer att göra allt vi kan för att nå vara mål i vinter, säger Simon Thyni.

Apropå Thomas Jatko. Det är så klart en belåten sportchef som räknar med KIF:s nummer sex nästkommande säsonger.

– Simon är en kulturbärare som gjort sju hela säsonger och 240 matcher i KIF. Med sin rutin, skicklighet och goda ledaregenskaper kommer han vara med att föra fram KIF till en topplacering hockeyettan, säger sportchefen.

 

Mattias Heikki