Målvaktsparet klart i Väsby

Väsby Hockey säger varmt välkommen till målvakten Victor Olsson, som blir den som kommer att kampera ihop med Linus Ryttar i buren kommande säsong. Kontraktet är skrivet över två säsonger.

22-åriga Victor Olsson, med Södertälje SK som moderklubb, spelade en avgörande när Segeltorps IF klarade sig kvar i Hockeyettan via det negativa kvalspelet.

Under sina kvalmatcher hade han fina 94,3% i räddningsprocent, och var därmed en stor bidragande orsak till att Segeltorp, efter att släppt in mängder med mål tidigare under säsongen, blev täta.

Under grund- och vårserien delade annars Victor på målvaktsspelet med sin kollega i Segeltorp, men ju längre säsongen led, desto större förtroende fick han i målet och avslutningen på densamma fullbordades sedan med det lysande kvalspelet.

Som redan nämnts har Victor SSK som moderklubb, där han spelade ända upp till J18. Därefter väntade spel i Nyköping, Nacka, Karlskrona och Huddinge innan grannklubben, till sistnämnda, väntade när Victor blev senior för dryga två säsonger sedan.

Så här säger sportchefen, Tom Tärnström, om Victors intåg till truppen:

– Victor är en ung och driven målvakt som läser spelet bra och ingjuter ett lugn genom sitt sätt att spela. Han spelade i ett lag som hade det tufft förra säsongen, men höll trots det upp spelet på ett imponerande sätt.

– Jag och Hamberg (Alexander, målvaktstränaren) har gått igenom många duktiga kandidater till sista målvaktsplatsen, men fastnade för Victor både som person och målvakt.

Vid pennan:

Krister Holmgren