Allsvenskt meriterad forward klar för Väsby

Väsby Hockey förstärker truppen med den allsvenskt meriterade forwarden Erik Aterius. Han har tre säsonger och 78 matcher på nivån där han har representerat såväl Leksand som Västervik. 

Erik Aterius har varit med om en hel del trots att han endast är tjugotre år gammal. Han är en västgöte som tidig i sin ungdom flyttade upp till Dalarna och Leksand, där han gick på hockeygymnasiet.

I den anrika föreningen lyftes han upp i Leksands A-trupp i januari 2018 och gjorde sin första hela säsong i A-laget säsongen efter. Under hela den tiden spelade han återkommande i pojk- och juniorlandslagen.

Efter säsongen i Leksand flyttade 23-åringen ned till Småland och spelade en säsong till i Hockeyallsvenskan med Västerviks IK. Men den aggressivt spelandes Aterius lämnade Sveriges näst högsta serie för att inför säsongen 2020/2021 flytta hem till Borås igen och spela i Hockeyettan med sin moderklubb.

Erik är en spelare som man älskar ha i sitt eget lag och en spelartyp som spelar aggressivt och som inte tvekar att kliva in i situationer där det kan göra ont.

Det blev en säsong av den varan ute på isen i Borås innan forwarden flyttade upp till Stockholm för att spela i våra grannar Vallentuna Hockey den gångna säsongen.

Men nu kommer alltså denna grovjobbare att gräva sig under motståndarnas skinn i Väsby Hockeys ädla dress och vi hälsar honom varmt välkommen till Vilda Väsby.

Så här säger sportchefen, Tom Tärnström, om Erik Aterius och varför han passar så bra in hos oss:

– Erik är en spelartyp jag tycker vi saknade förra året. Han gillar att spela väldigt tufft, aggressivt och har inga problem att ta sig in i ytorna där det kan göra lite ont.

– Han fick hela vårt lag, inklusive mig själv, att fokusera på fel saker när vi mötte honom förra året, så det känns väldigt bra att ha honom med oss nu istället.

Vid pennan:

Krister Holmgren

Foto: Mikael Einarsson