Andreas Axelsson förlänger

Ett lag består av många olika pusselbitar. En del, som starka poänggörare, får mycket uppmärksamhet. Andra, som grovjobbarna, är minst lika viktiga för laget men glöms ofta bort. En typisk doldis som gör ett stort jobb i det tysta är Andreas Axelsson. Mariestad Bois kan i samarbete med ICA Oxen Kvantum nu glädjande nog presentera att han förlängt med Bois för ännu en säsong. 

Andreas Axelsson: Klar för en säsong till! Hur känns det?

– Det känns jättebra såklart, det är i Bois jag vill vara och det är där jag vill spela.

Kör ni hårt med sommarträningen nu?

– Jo vi har dragit igång och kör tufft i veckan, det känns bra.

Du gillar att ligga i?

– Jo det gör jag allt, kör man hårt denna tiden på säsongen så har man nytta av det när det roliga drar igång sedan.

Vad var dina personliga höjdpunkt säsongen som gick?

– Jag tyckte att vi hade en bra grupp, det var många kända ansikten och det kändes väldigt bra. Vi började med att vinna grundserien som vi hade som mål, det var en höjdpunkt och jag tyckte vi gjorde det bra i allettan med, då vi kom fyra i en tuff alletta, det var också roligt. Sedan gick playoff lite sämre, men nu har man mer erfarenheter på kontot och det känns bra.

Apropå erfarenhet, du börjar få lite rutin nu och går in på din tredje a-lagssäsong. Hur märker du av det?

– Jag känner mig lite mer rutinerad, jag vet hur det fungerar och hur spelet är, det är helhetsbilden, det blir enklare på isen, ju mer man spelar så tar man med sig saker. Så det är spelet överlag där man vet hur man ska agera i olika situationer på isen.

Tar du för dig mer i omklädningsrummet också nu?

– Jo det går lite hand i hand, i omklädningsrummet har man också varit med ett tag nu och kan ta för sig mer där också, sticka ut näsan lite. Det hänger ihop.

Vi som sett dig ser vilken poängpotential det finns i dig. Gnager det att det inte lossnat riktigt?

– Förra säsongen gick det lång tid innan jag fick in mina första mål, så det är klart man går och tänker lite på det, för det är klart man vill bidra med poäng också. Men jag känner ändå att jag blivit en spelare som kan bidra på många andra sätt också: Med hårt jobb och med stort hjärta, men det är klart man vill bidra med poäng också. Jag går inte under för det, men jag väntar på att det ska lossna.

Samtidigt har du en lite otacksam roll, det är inte många tek i anfallszon då ni får börja.

– Nej man man får ta den rollen man får, det har jag inga problem med, jag tar den roll jag får och gör mitt bästa för laget, det är det som kommer i första hand.

Hur tycker du lagbygget ser ut?

Det ser intressant ut. Vi har en bra stomme kvar, det är viktigt att ha. Sedan har Calle kommit in med några intressanta nyförvärv också, så det känns lugnt och tryggt.

Då tänkte jag avsluta med lite sommarfrågor…

Favoritdryck en ledig sommardag?

– En kall till grillen.

Favoritglass?

– Jag är mycket för Klings persika/hallon, den är riktigt bra.

Favoritsysselsättning?

– Det får bli golf. Jag är nere på 19 i handikapp, och började inte för så länge sedan, 2-3 somrar sedan. Jag jobbar mig neråt.

Hur står du dig i konkurrensen i laget tror du?

– Vi har några riktigt vassa golfare i laget, så inte i toppskiktet, men en genomsnittsspelare kanske.

Föredrar du att bada eller att grilla?

– Grilla! Jag är en riktig badkruka, men jag gillar att grilla.

Vad lägger du på grillen?

– En fin karrébit går alltid hem. Så lite potatis och rotfrukter till det så blir det riktigt bra.

Vad gör du en helt ledig sommardag?

– Jag drar ihop ett kompisgäng och drar ut på sjön. Mina föräldrar har båt och vi är ute mycket på somrarna. Föräldrarna bor i Sjötorp och går vi därifrån så brukar vi åka till Kalvö utanför Sjötorp, är vi i Mariestad så blir det mycket Onsö.