Ericsson och Kedbrant ansluter – Wengdahl stannar!

Lagbygget för Nybro Vikings representationslag till säsongen 2022/2023 kan presentera en kontraktsförlängning och två nyförvärv. Det är centern Robin Wengdahl som är klar för ännu en säsong i Nybro. Även centern Albin Kedbrant och forwarden Simon Ericsson är klara för spel i Vikings, båda ansluter från Mariestad BoIS och har skrivit kontrakt med Nybro Vikings över den kommande säsongen.

Robin Wengdahl är klar för sin nionde säsong i Nybro Vikings representationslag. Trotjänare Wengdahl står för ett hårt jobb och ett otroligt stort hjärta. Den senaste säsongen blev det 51 matcher och 16 poäng, fördelat på 5 mål och 11 assist.

– Jag är väldigt stolt över att få förtroendet att dra på mig Vikingströjan ytterligare en säsong. Det var helt underbart att ha publiken tillbaka i Liljas Arena den förra säsongen, vilken stämning ni skapar! Tyvärr slutade säsongen på ett brutalt sätt men jag vet att vi kommer ge oss själva chansen igen och då ska vi ta den, säger Robin.

Albin Kedbrant är klar för spel i Nybro Vikings. Kedbrant är en storväxt center som de senaste tre säsongerna har representerat Hudiksvalls HC, Visby/Roma och Mariestad BoIS i Hockeyettan. Den senaste säsongen blev det 44 matcher och 25 poäng, fördelat på 9 mål och 16 assist.

– Det känns superkul att få vara en del av Nybro Vikings. Jag tror det kommer att bli ett väldigt roligt kapitel i min karriär och jag har stora förhoppningar på vad vi kan åstadkomma, spelare och supportrar tillsammans!, säger Albin.

Simon Ericsson ansluter till Nybro Vikings den kommande säsongen. Ericsson, som mäter 191 cm och väger upp emot 100 kg, är en forward som gillar att spela fysiskt. De senaste tre säsongerna har Simon representerat Mariestad BoIS och den senaste säsongen blev det 47 matcher och 19 poäng, fördelat på 9 mål och 10 assist.

– Det känns grymt bra att vara klar för spel i Vikings. Jag tycker att Nybro har varit Hockeyettans bästa lag de senaste två säsongerna och det ska bli en ära att få representera föreningen. Jag vill bidra med mycket tyngd och fart i spelet, kanske bjuda publiken i Liljas Arena på några sköna smällar också! Jag ser fram emot att komma till Nybro, träffa lagkamrater och dra igång en ny säsong, säger Simon.

Klubbchef Rasmus Aro om de senaste pusselbitarna i lagbygget:
– Det känns bra att kunna fylla på truppen med Robin, Albin och Simon. “Wengan” brinner för Nybro Vikings och är en otroligt viktig ambassadör för föreningen. Han står för ett hårt jobb på isen. Albin Kedbrant är en duktig tvåvägscenter med bra storlek. Han kan bidra över hela isen i både det defensiva och det offensiva spelet. Han spelar rejält och har kloka värderingar. En spelare med hög potential. Gällande Simon Ericsson är det en spelare som vi har följt sedan hans tid i Växjö Lakers juniorverksamhet. Han jobbar hårt över hela isen och bidrar också med ett fysiskt spel. Simon kan definitivt bli en publikfavorit i vinter. Gällande lagbygget i övrigt så är det fler spelare som är signade och klara, vi kommer att presentera truppen så snart vi kan under juni och juli.

Det står också klart att Simon Hansson och William Alftberg inte representerar Nybro Vikings den kommande säsongen. Nybro Vikings tackar “Hasse” och “Wille” för deras insatser i Nybrotröjan och önskar de lycka till i sina fortsatta karriärer!

Lagbygget 2022/2023

Målvakter
Robin Johansson – Kontrakt till 2023/2024
Pontus Eltonius – Kontrakt till 2022/2023

Backar
Erik Lindström – Kontrakt till 2022/2023
Viktor Bolin – Kontrakt till 2022/2023

Forwards
Sebastian Borg – Kontrakt till 2022/2023
Adam Persson – Kontrakt till 2022/2023
Robin Wengdahl – Kontrakt till 2022/2023
Albin Kedbrant – Kontrakt till 2022/2023
Simon Ericsson – Kontrakt till 2022/2023

Spelare ut från 2021/2022
Fredrik Strömgren – Klar för Östersunds IK
Anton Schagerberg – Klubb ej klar
Markus Västilä – Klubb ej klar
Alexander Torchenyuk – Klar för HK Tambov
Simon Hansson – Klar för Visby/Roma
William Alftberg – Klar för Vimmerby HC