Store forwarden klar för sin femte säsong

Ytterligare ett papper är påskrivet inför nästa säsong.

Calle Källström har förlängt sitt kontrakt med ytterligare ett år.

– Jag känner mig stolt och glad att få chansen att gå in på min femte säsong i KIF, säger värmlänningen.

121 matcher har det hittills blivit i KIF-tröjan under de fem säsongerna. Nu blir det fler.

Och det är en revanschsugen Källström som blickar framåt.

– Ja, det finns en revanschlust både laget och mig personligen. För egen del så trivs jag fortfarande väldigt bra i staden med alltifrån jobb, hockey och kompisar så det känns inte mer än rätt att stanna kvar, säger Källström.

Precis som Simon Thyni var inne på tidigare i veckan tror Källström att gruppen har lärt sig mycket av det negativa kvalet i våras.

– Det blev som ett uppvaknade för alla i våran förening, och med det så kommer vi växa tillsammans och göra framsteg kommande säsong. Det är en resa som jag inte vill missa, säger Källström.

Kim Sunna och Thomas Jatko är så klart nöjda över förlängningen.

– Det känns jättebra att Calle har förlängt. Han kommer jobba stenhårt för att göra en riktigt bra säsong och då kommer Calle vara otroligt nyttig för laget, säger tränaren Kim Sunna.

Sportchefen Thomas Jatko fyller i:

– Calle vet vad som krävs och har en fin utvecklingspotential i sig. Han känns ju som en Kirunabo numera med tanke på hur länge han har varit hos oss. Det känns bra att ha med honom i truppen även nästa säsong. Vi vet att vi får ett hårt jobb och en fin inställning från hans sida.

 

Mattias Heikki