Tuff kanadensare klar för Kiruna IF

26 poäng på 42 matcher för Peoria Rivermen i SPHL i fjol.

Nu är han klar för Kiruna IF.

– En stor, fysisk och snabb spelare med bra hockeysinne som går rakt på mål, säger en glad Thomas Jatko.

 

Den senaste tillskottet till nästa säsongs trupp är en 24 år gammal powerforward som är född utanför Montreal.

Hans namn är Paul-Antoine Deslauriers, så vi säger lycka till till de som kommer att sitta som speaker under KIF:s matcher nästkommande säsong.

Skämt å sido.

Det här nyförvärvet skojar man inte bort.

Det märks på tonen när Thomas Jatko pratar om den nya signaturen. Sportchefen låter väldigt belåten i luren.

–  Det här är en spelartyp som vi saknade i fjol i Kiruna IF, enligt mig. En stor forward som dessutom har bra fart och ett bra hockeysinne. Jag har sett ganska många matcher som han har spelat och gillar det jag ser. Paul förlorar sällan en man-man-kamp. Han säger själv att han behöver jobba på sitt skott och att han kommer att putsa på det under sommaren, men det jag har sett så skjuter han bra, haha.

Efter att ha gjort succé i Peoria Rivermen i SPHL plockades den 189 centimeter store och 89 kilo tunge spelaren upp av Trois-Rivieres Lions i den bättre ECHL-ligan under förra säsongen.

– Det ser jag som ett riktigt bra kvitto, en fjäder i hatten. Och enligt honom själv ska de stora isarna i Europa inte vara något problem för honom, snarare en fördel, säger Thomas Jatko.

Deslauriers spelade en kort sejour i Nantes i den franska ligan under förrförra säsongen och har en viss erfarenhet av det därifrån.

Kontraktet gäller på ett år.

–  Jag måste ge marknadsgruppen i Kiruna IF en stor eloge för deras arbete. Det är de som gör att vi kan landa ett sånt här fint nyförvärv, säger Jatko.

Kanadensarens fullständiga profil på EP hittar ni här.

 

Mattias Heikki