Mörrums back Andreas Anarp med sin nya superkropp. FOTO: PRIVAT & LEIF HELLERIN

Förvandlingen – Mörrums Andreas Anarp berättar om 16 weeks of Hell * Det har varit tuffast

Känner ni igen killen på bilderna?

Det är Andreas Anarp, 26, back i Mörrum – före och efter 16 weeks of Hell.

– Jag kommer käka upp ytterforwards i södra serien, säger han och skrattar.

FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM * Best of 21/22 * Silly season-bilder

 

Andreas Anarp är en ung veteran i ligan och går i höst in på sin nionde raka säsong i Hockeyettan.

En stabil back som alltid spelat med fart och vill följa med upp i anfallen.

Men så här har ni aldrig sett honom tidigare.

Det är resultatet efter att ha gått igenom programmet 16 weeks of Hell.

Vi blev nyfikna när vi såg bilderna fladdra förbi i flödet och tog ett snack med Anarp.

* Berätta – hur kom du på det här?!?

– Jag hade väl sett lite reklam för det på sociala medier och tänkte att det där skulle man testa, men tanken var väl att köra programmet under sommaren. 

* Men du måste ju ha börjat redan under säsongen..?

– Precis. Jag satt i bussen på väg hem från en bortamatch i slutet av januari och tänkte ”nej, nu är det dags, nu kör jag”. Vi gjorde ju ingen vidare säsong och jag kände att det kan i alla fall inte bli sämre, säger han och skrattar.

Sagt och gjort.

31 januari drog han igång – och eftersom Mörrums säsong inte tog slut förrän i mitten på mars så blev det sex veckor parallellt med ishockeyn. 

* Hur kändes det? Hur påverkades du på isen?

– Det gick faktiskt lättare och bättre än jag trodde. Om det påverkade mig åt nåt håll så var det positivt, jag kände mig lite lättare och mer rörlig på isen. 

Han berättar: 

– Det var inte så att jag kände mig plufsig eller otränad innan på något vis, men jag ville testa det här och se vad som händer med kroppen och med karriären. Jag hade åkt runt i Mörrum första säsongen med ett trasigt knä och opererades våren -21 och hade kanske inte den fysiska statusen som krävs på den här nivån. Så tanken på att testa detta hade ju funnit en längre tid.

För några veckor sedan gick han i mål med programmet och resultat blev minus åtta-nio kilo och en matchvikt på 76 kilo.

– Det är väl inte helt optimalt, jag ska upp ett par kilo till innan säsongen börjar.

* Vad har varit svårast under den här perioden?

– Problemet är ju inte vad man får äta, utan det man INTE får äta. Måndag-torsdag har det egentligen inte varit några konstigheter, det är ju helgerna som är tuffast. Då satt jag där med mitt koffeinvatten när de andra drack skumpa och åt snittar…

* Var det inte enformigt?

– Nja, jag är förvånad att det inte var det. Det är klart att de som brinner för matlagning kanske skulle kräkas i en hink när de såg mina menyer, men när det kom till variation och smaksättning är jag positivt överraskad. I början av programmet gjorde jag väl tiotalet olika matlådor för att klara några dagar, men på slutet blev det nog bara fem-sex. Man får sina favoriter, skrattar han.

* Har du inte fuskat nånting längs vägen?

– Nej, jag skulle vilja säga att jag följt programmet slaviskt. Man lägger ju ändå en stor summa pengar på det, då får man en liten hållhake på sig själv att inte klanta till det. 

* Vad har polarna i laget sagt?

– De trodde aldrig jag skulle palla det och det var till och med vadslagning om det. Så nu har jag några öl att hämta ut, säger han och skrattar.

* Och nu då – ska du hålla i det här?

– Det är tanken. Jag kommer fortsätta en hel del med de menyerna som finns i programmet och ska försöka träna efter de program som finns. Det gäller bara att få ihop livspusslet med heltidsjobb och hockeyn också.

Andreas Anarp är övertygad om att programmet kommer göra honom till en bättre hockeyspelare.

– Det var i grund och botten därför jag hoppade på det här, för att jag ville bli bättre hockeymässigt. Jag har alltid spelat med hög fart och känner att jag kan får mer frihet i spelet med mer fart. Ska man hålla på några säsonger till, och det vill jag verkligen göra, så kanske det här ger resultat i längden.

* Med den överkroppen kan det bli tufft att möta dig i sargduellerna i höst.

– Jag kommer käka ytterforward i södra serien, säger han skrattar.

Text: PeO Larsson

PREMIÄREN I SÖDRA GRUNDSERIEN:

30 september: Nybro-Karlskrona HK

2 oktober: Borås-Mörrum, KRIF-Halmstad, Vimmerby-Tyringe, Kalmar-Troja

Efter 16 hårda veckor såg Andreas Anarp ut så här.

Silly season-special i Hockeyettan våren 2022 * Klara övergångar * Förlängningar * Rykten