Lagkaptenen Robin Dahse får en ny tränare i Hammers höst, Fredrik Johansson lämnar för ett nytt uppdrag i Norge. FOTO: LEIF HELLERIN

Tränaren lämnar Hammers efter turbulenta våren: ”Vill inte köra någon pajkastning” * Flyttar till Norge

Plötsligt och oväntat tränaravhopp i ligan.

Fredrik Johansson lämnar Halmstad och ska i höst coacha norska ligatrean Stjernen.

– När den här chansen dök upp så har jag tyckt att jag har varit i Hockeyettan i 15 år och jag har haft en bra dialog med styrelsen och då kände jag att jag tar chansen, säger han.

FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM * Best of 21/22 * Silly season-bilder

 

Han förde Halmstad till kvalserien i våras och planen var att Fredrik Johansson skulle kliva in i en ny roll som så väl huvudtränare som akademi- och utvecklingschef.

Men så blir det inte.

Johansson, 52, har – efter en stormig vår internt – begärt tjänstledigt för säsongen 22/23, skriver Hammers på sin hemsida.

– Efter att ”Freddan” tackade ja till det här jobbet hos oss, så har det inte blivit som det var tänkt. Det har spridits uppgifter som är missvisande eller direkt felaktiga och det har blivit en ohållbar situation för honom. Trots att vi från klubbens sida har försökt hitta olika lösningar för att stötta honom i det som har pågått så har det nu blivit så här. Vi förstår hans beslut och respekterar det, säger klubbdirektören Håkan Strömqvist.

”Freddan” själv erkänner att det varit en tuff tid.

– Det har inte varit så roligt. Jag vill inte köra någon pajkastning men jag har hamnat i kläm samtidigt som jag har jobbat för Hammers, med cuper och sommarhockeyskola som jag också är ansvarig för, och även påbörjat med spelare. Det har tagit hårt, men mer än så tänker jag inte utveckla, säger han till Hallands-Posten.

När budet från Norge dök upp fick han fundera en hel del, men bestämde sig till slut att ta det.

– En turbulent vår har gjort att jag har tagit det här beslutet. Jag har funderat en hel del. När den här chansen dök upp så har jag tyckt att jag har varit i Hockeyettan i 15 år och jag har haft en bra dialog med styrelsen och då kände jag att jag tar chansen,

Johansson har varit huvudtränare i ligan sedan 2007, de sex senaste säsongerna i Halmstad.

Nu får Hammers, som har nio spelare på avtal för 22/23, ge sig ut på tränarjakt.

– Vi har 3-4 stycken som vi för diskussioner med. Vi är lite sent ute. Tanken är ändå att få klart med en ny så snabbt som möjligt, men vi vill inte springa för fort utan göra rätt i stället, säger klubbdirektören Håkan Strömqvist till Halland-Posten.

Hammers inleder seriespelet borta mot KRIF 2 oktober.

PREMIÄREN I SÖDRA GRUNDSERIEN:

30 september: Nybro-Karlskrona HK

2 oktober: Borås-Mörrum, KRIF-Halmstad, Vimmerby-Tyringe, Kalmar-Troja

Silly season-special i Hockeyettan våren 2022 * Klara övergångar * Förlängningar * Rykten