Täckt sitt sista skott i ligan? Kim Lennhammer överväger att lägga av. FOTO: FLYWOOD STUDIOS

”Ett stort beslut – hockey har ju varit mitt liv” * Lennhammer om framtiden * Tränarroll – eller spel i annan klubb?

Han har gjort 202 poäng på 242 grundseriematcher i ligan.

Nu kan det vara över för backklippan Kim Lennhammer, 31.

– Som det känns nu är det så. Det är ett stort beslut, hockeyn har ju varit mitt liv, säger han.

FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM * Best of 21/22 * Silly season-bilder

 

Huddinges sportchef Alexander Ytterberg berättade i den här intervjun om att han för en dialog med Kim Lennhammer, rutinerade backen som gjort fem säsonger i Huddinge och har drösvis med rutin från ligan och HockeyAllsvenskan.

På pingstaftonen gick sedan Huddinge ut med ett pressmeddelande, där de tackade av veteranen.

Är det slut nu?!?

Vi blev såklart nyfikna och ringde upp Lennhammer.

– Att säga att man ska sluta spela känns jobbigt, det här har ju varit stora delar av mitt liv i så många år. Men jag har inte sagt att jag är är helt färdig än, vi får se lite hur det känns under sommaren, säger han till hockeyettan.se.

* Är du besviken på Huddinge att de gick ut och tackade av dig?

– Nej, nej, det är ju så det är och känns just nu. Det är ett stort beslut som måste få sjunka in lite. Jag har en dialog med Ytterberg om framtiden.

* Som spelare då?

– Jag för en diskusson med Huddinge, jag vill inte släppa hockey helt. Jag ska gå en tränarutbildning i augusti, det kan ju vara en väg in i det igen. Men jag vet inte riktigt än, det är så mycket som måste passa in. Blir man tränare tar det ju lika mycket tid som om man spelar själv. 

* Är det kroppen som säger nej?

– Hm, lite. Jag spelade väl halva säsongen på sprutor nu. Jag hade problem med en handled i vintras, men det är nog lite strul med hela kroppen, säger han och skrattar.

* Vi måste fråga – kan det bli spel i någon annan klubb här i Stockholm?

– Det finns lite intresse, jag har pratat med ett par klubbar. Jag måste fundera på vad som passar mig bäst och vad jag vill göra.

Han återkommer till livspusslet, men passar också på att hylla ligan.

– Alla i den här ligan kämpar på helt enormt. De flesta har ju jobb och familj bredvid hockeyn och det blir långa dagar med allt som måste fungera runtomkring. Men jag kan i alla fall säga att ligan bara blir bättre och bättre och det är en fantastisk språngbräda för unga spelare som vill uppåt i karriären.

Själv ser han alltså slutet på karriären, som innehållit spel i både SHL (29 matcher med Djurgården), fyra säsonger i HockeyAllsvenskan och sju i Hockeyettan och dessutom en proffssväng i Norge.

Rik på upplevelser, men inte på hockeyn som sport. 

– Nejdu, jag kan i alla fall inte luta mig tillbaka och köpa en helikopter, säger han och skrattar.

Kim Lennhammer var förra säsongen assisterade lagkapten i Huddinge och svarade för 23 poäng på 33 seriematcher. 

Text: PeO Larsson

Kim Lennhammer skrattar tillsammans med en domare i en match mot Strömsbro. FOTO: ELIN GRANEBRANDT

Intervju Huddinges sportchef: ”Annars har vi misslyckats” * Veteranernas framtid * Nysatsningen * Truppbygget