Ännu en Kirunakille väljer att fortsätta

Ännu en spelare är klar inför nästa säsong.

Jesper Strandelin har förlängt sitt kontrakt med ytterligare ett år.

– Han står för ett stort Kirunahjärta, säger sportchefen Thomas Jatko.

 

Den 25-årige Kirunasonen står just nu på 199 matcher i Hockeyettan för Kiruna IF. Och ni kan vara lugna. Den magiska 200-gränsen kommer att spräckas.

Det står klart i och med förlängningen.

Han blir spelare nummer 13 att ge grönt ljus inför nästa säsong. KIF har just nu två målvakter, fyra backar och sex offensiva pjäser.

Så här resonerar Thomas Jatko kring Strandeln.

– Jesper står för kontinuitet. Jag är glad att han väljer att spela vidare. Han är i en ålder då han är redo att ta ett större ansvar för gruppen och utbilda de yngre spelarna i truppen. Jesper står för ett stabilt försvarsspel och ett stort Kirunahjärta. Jag tycker att han har utvecklat sitt spel under den förra säsongen och blivit stabilare. Det är något att bygga vidare på inför nästa säsong, säger KIF:s sportchef.

 

Och så här tänker Jesper själv inför framtiden.

– Det är ju här jag vill vara. KIF ligger varmt om hjärtat. Efter säsongen som var känner man en stor revanschlust och efter lite distans till allt som var, så har det varit en grymt rolig och tuff men framförallt lärorik säsong där man har tagit med sig mycket! Det var tufft på alla sätt och vis, men man blev oerhört stolt och glad att vi lyckades fixa det till slut. Nu blickar vi framåt och det ska bli otroligt kul, man längtar redan nu till premiären mot Vännäs, säger backen.

Just, det ja, Vännäs var det. I veckan blev det klart att KIF möter just Vännäs i hemmapremiären 2 oktober. Det är bara att ta fram kalendern och ringa in datumet.

Mattias Heikki