Håkan Svensson omvaldes som väntat till ordförande.

Håkan Svensson omvald som ordförande för Hockeyettan: ”Viktigast nu är att få en enad liga”

Håkan Svensson blir kvar som ordförande i Hockeyettan.

Han omvaldes på lördagens årsmöte – och är tydligt vad som gäller inför framtiden.

– Det viktigaste nu är att vi får till en ENAD liga där alla 39 klubbarna jobbar både för sin egen klubb och för ligan, säger han.

FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM * Best of 21/22 * Silly season-bilder

 

Hockeyettan höll på lördagen sitt elfte årsmöte ute i Upplands Väsby.

Håkan Svensson, 56, omvaldes som väntat till ordförande.

Svensson, före detta ordförande i AIK Hockey i fem år och som också suttit tre år som ordförande i HockeyAllsvenskan, valdes som ny ordförande efter Ronnie Glysing på det extra årsmötet som hölls lördag 22 januari.

Han kunde själv inte delta på lördagens årsmöte på grund av sjukdom.

– Det är en ära att få bli omvald som ordförande när jag ligger hemma i covid-19. Tack och lov med lindriga symptomer, säger han.

Mötet – som gästades av bland annat Jenny Silverstrand (vd SHL), Gabriel Monidelle  (vd HockeyAllsvenskan)  samt Niclas Andersson (f d vd ATG) – präglades ännu en gång av samsyn.

Håkan Svensson, som nu går in på sitt första ”riktiga” år som ordförande i den ideella föreningen Hockeyettan, vet att det ligger mycket hårt jobb framför honom och styrelsen.

Han har redan varit i kontakt med SIF:s ordförande Anders Larsson och HockeyAllsvenskans ordförande Niclas Fröberg om ett möte. 

– Med SIF skall vi se till att få på plats ett bra långsiktigt avtal för bägge parter, vilket jag är säker på att vi lyckas med. Vi måste också få till en formalisering av vårt samarbete med HockeyAllsvenskan så vi bägge vet var vi har varandra och hur upplägget skall vara.

* Hur ser Hockeyettan på det upplägget?

– Vi är införstådd med att vi är Sveriges tredje hockeyliga och vi vet vår plats i näringskedjan. Men det motsatta gäller också, det vill säga vi vill få tydlighet kring ersättningar och upplägg från våra andra stakeholders i svensk ishockey då vi levererar mycket uppåt i näringskedjan.

Tre nya personers valdes in i styrelsen på lördagen: Magnus Idebro (Nyköpings SK), Anders Näslund (Köping HC) och Gustaf Carlmark. 

– Jag tycker det är en bra balans av nytt friskt blod och kontinuitet i den nya styrelsen. Med stort engagemang och frekventa styrelsemöten skall vi göra något riktigt bra av kommande säsonger.

Hockeyettan har också sedan en tid tillbaka en ny VD/VT.

Jens Israelsson, 57, har nu jobbat en månad. 

– Det känns bra med Jens bakom rodret. Vi kände varandra från vår tid i HockeyAllsvenskan och jag ser redan att Jens har börjat dra i ett antal projekt och ärenden, säger Svensson. 

* Nån mer du vill säga om arbetet framöver? 

– Det är viktigt att vi nu är en ENAD liga där alla 39 klubbarna jobbar både för sin egen klubb och för ligan. Vårt marknadsvärde måste ökas och det bygger vi bäst gemensamt. Det är därför viktigt att vi talar till varandra och inte om varandra.

STYRELSEN HOCKEYETTAN 22/23:

Ordförande:

Håkan Svensson (omval)

Val av ledamöter på två år:

Carl-Magnus Jonsson, HC Dalen (omval)

Christer Larsson, Forshaga (omval)

Magnus Idebro, Nyköping (nyval)

Anders Näslund, Köping (nyval)

Val av ledamöter på ett år:

Gustaf Carlmark (nyval)

Övriga ledamöter (valda på två år 2021):

Jan-Erik Sundqvist, Wings

Anders Karlsson-Zolland, Kalix

Alexander Fornsjö, Skövde

Styrelsen för Hockeyettan. Översta raden från vänster: Anders Näslund, Calle Jonsson, Christer Larsson, Jan-Erik Sundqvist. Nedersta raden från vänster: Magnus Idebro, Alexander Fornsjö, Anders Karlsson, Gustaf Carlmark. Håkan Svensson var sjuk och saknades på årsmötet.

Jens Israelsson blir ny VT och VD för Hockeyettan: ”Jag är oerhört glad och tacksam”