Enköping har spikat målvaktsparet

Enköping har gjort klart målvaktssidan i sitt lagbygge. 25-årige Markus Ekholm Rosén hämtas in från fjolårets succélag Surahammar och bildar därmed målvaktspar tillsammans med Emil Jansson kommande säsong i ATG Hockeyettan.

Det blir alltså Markus Ekholm Rosén som tar den lediga målvaktsspaden hos Enköping.

Masen, bördig från Vikarbyn i Dalarna och lillebror till NHL-proffset Mattias Ekholm (över 700 matcher med Nashville), kommer närmast från en fin säsong i succélaget Surahammar där han även under en period lånades ut till Västerås i Allsvenskan.

— Markus var en av ettans största överraskningar på målvaktssidan ifjol och det är en spelare som vår tränare Jonas Norgren, själv gammal målvakt, har haft koll på en längre tid, kommenterar Enköpings sportligt ansvariga Fredrik Lindberg.

Sedan tidigare hade Enköping klart med egna produkten Emil Jansson och noterbart är att båda två tillhörde Malungs organisation för två år sedan.

Markus har IFK Ore som moderklubb och har som junior även representerat Mora och Borlänge. Andra klubbar han varit i är Hofors och Hedemora, båda i hockeytvåan, samt Kiruna AIF och Surahammar i ettan.

I Kiruna spelade han förövrigt i samma lag som Jonas Norgrens son Oliver.

Klicka nedan för att se ESK:s lagbygge säsongen 22/23.

 

Lagbygget 22/23