Positivt årsmöte

Idag har det varit årsmöte i Mariestad BoIS Hockey.

Några korta punkter från mötet:

Ekonomi

Föreningen gör ett positivt resultat för räkenskapsåret 2021/2022 med 617000 kr
Det egna kapitalet är drygt 1,6 miljoner
Omsättningen var ca 11 miljoner

Val av Styrelse

Till ordförande på 1 år valdes Magnus Kling

Styrelseledamöter:
Omval 2 år av Helena Wallin
Nyval på 2 år av Jonny Odhner
Nyval på 2 år av Jari Lalli

Malin Ohlsson, Linus Engqvist och Kicki Fröjd sitter kvar sedan förra årsmötet då de valdes på 2 år

Föreningen tackar Kenneth Bergström och Håkan Lövgren för deras arbete i styrelsen då de nu avgår

Lite blandad information som delgavs årsmötet

– kommunen har köpt in en ny ismaskin

– Tv-pucken gav föreningen en vinst på 100000 kr (kiosker och liknande kringarrangemang)

– det kommer göras en satsning på tjej/damhockeyn säsongen 2022/2023

Några ord från ordförande Magnus Kling

“Jag får börja med att tacka för förtroendet att få vara ordförande ännu ett år med en fantastisk styrelse och en underbar förening med dess medlemmar.

Även säsongen 2021/2022 präglades av pandemin och hur många åskådare vi fick ta in. Det pendlade under säsongen hur mycket publik vi fick ha och detta påverkade givetvis ekonomin då det är en stor inkomstkälla. Styrelsen har jobbat hårt med att hålla nere kostnaderna och vi är glada över att kunna presentera ett positivt resultat för räkenskapsåret. Vi ska inte sticka under stolen med att det statliga bidrag (stödpaket) vi fick i juli 2021 har varit “räddningen”. Utan det hade det blivit tufft att bedriva verksamhet på Hockeyettannivå. 

Det vi har påbörjat nu inför kommande säsong är att ha en god och tydlig satsning på vår ungdomsverksamhet och på vår juniorverksamhet. Allt ifrån att tillsätta en större gruppering för att få en god dialog mellan ungdom och junior. Mellan ledare, mellan spelare och mellan föräldrar osv. 

Juniorlagen hade det tuffare än vad vi hade önskat föregående säsong så där har vi valt att benämna det arbete som nu pågår för ÅTERTÅGET. Vi har igång en gruppering som kör stenhård fys med våra juniorer nu. De tränar i princip lika hårt som A-laget, lika många timmar som A-laget. Vi har en ambition att ta oss tillbaks med de lagen till Elit (Region Syd). Det kommer att bli en tuff utmaning och det är inget vi säger att “det ska ni göra i år”. Om det tar 1,2,3 år får vi se.

Föreningens styrka är att vara stark från Tre Kronor Hockeyskola hela vägen upp till A-laget. Vi har en ambition att löpande mata ett A-lag med duktiga juniorer som kan kliva in. Vi ska ständigt få fram egna produkter. 

För A-laget är ambitionen vi vill förmedla att vi vill till Allsvenskan. Den resan är ganska lång, vi vet genom det dagliga arbetet att vi måste bygga en organisation, en trygg förening, en god ekonomi men målet finns där. Styrelsen har sagt till Carl Johansson (sportchef) och hans tränarstab att ambitionen för kommande säsong ska vara att ligga bra till i Grundserien, ta oss till Allettan och sedan vill vi se att vi tar oss till en Kvalserie. Sedan om det går att uppfylla vet man inte innan för det är idrott vi pratar om men det är ambitionen.” 

av Susanna Johansson Kommunikatör