Fartfyllde forwarden fortsätter ett år till

Säsongen var väldigt frustrerande.

Men efter ett positivt läkarbesked har Felix Fjällkeborn förlängt kontraktet med KIF.

– Jag hoppas kunna spela den ishockeyn som jag gjorde under min första säsong här, säger forwarden.

 

Vi har inte riktigt känt igen det snabba, offensiva hotet den här säsongen. Det beror mycket på en överbelastningsskada som Felix Fjällkeborn burit på ända sedan augusti. Skadan släppte aldrig riktigt under säsongen.

– Jag körde på och körde på. Jag borde ha tagit det lugnare vid jul men man är som man är, säger han.

Efter att ha fått ett positivt besked av läkaren under sommaren var han redo att skriva på en förlängning i KIF.

– Jag ville vänta på det innan jag bestämde mig. Jag visste inte om jag kunde fortsätta med ishockeyn och det har varit väldigt jobbigt mentalt. Men nu är målet att komma tillbaka helt till starten av serien. Jag känner mig extra laddad. Jag tycker att lagbygget ser intressant ut redan och några till ska ju in.

Kontraktet gäller över ett år till.

Sportchefen Thomas Jatko är så klart belåten över förlängningen.

– Felix är en spelare som bygger sitt spel på fart och kraft. Tyvärr har har han i princip varit skadad hela säsongen men ställde upp och spelade trots att han kanske borde ha rehabtränat istället. Till seriepremiären kommer en fullt frisk Felix leverera på högsta nivå och vi är jätteglada att få ha kvar honom över nästa säsong, säger han.

 

Mattias Heikki