Christian Hägg är klar för Väsby Hockey

Christian Hägg var med och spelade upp Östersunds IK till Hockeyallsvenskan tidigare i våras. Nu är den rutinerade forwarden klar för spel med Väsby Hockey.

Christian Hägg har varit med om en hel del i sin hockeykarriär. Under sin tionde seniorsäsong var han i våras med om något som är få förunnat. Han var med på resan från Hockeyettan hela vägen till Hockeyallsvenskan.

Nu är dock Hockeyallsvenskan inget nytt för 29-åringen. Efter flera framgångsrika säsonger i Hockeyettan med Lindlöven, Mariestad samt Visby Roma spelade Christian till sig ett kontrakt i Hockeyallsvenskan våren 2019, när Almtuna lockade till sig Gimo-fostrade Hägg. Där blev han kvar i två säsonger med en kort utlåning till Wings under den andra säsongen.

Den gångna säsongen startade Christian upp i Norge men vände tillbaka till Sverige och Jämtland i början av februari. Där i ÖIK-tröjan satte han avtryck direkt genom att göra två mål i debuten och fortsatte sedan att spela en stor roll för jämtarna när de slutligen tog klivet upp i den rafflande kvalserien i våras.

Totalt har Christian spelat närmare 300 matcher i Hockeyettan samt 73 matcher i Hockeyallsvenskan och kommer att bidra med såväl erfarenhet som viktiga spetsegenskaper.

Så här säger sportchefen, Tom Tärnström, om Christian Häggs intåg till Väsby:

– Christian är en riktig rivig och spelskicklig forward som kan den här ligan utan och innan. Det kommer bli en otroligt viktig injektion till laget med hans sätt att vara och hans spetsegenskaper på denna nivå. Han är en spelare som jag ser karaktäriserar väldigt mycket av vad vi vill stå för här i Vilda Väsby.

Vid pennan

Krister Holmgren

Foto: Maria Paulsson