Truppnytt 22/23: Rutinerade backen förlänger med moderklubben

Med Strömsbro som moderklubb kom han tillbaka till oss inför säsongen 2020/2021. Nu är den rutinerade backen Adam Deutsch klar för sin tredje raka säsong med Rallarbo!

Du är klar för en förlängning med moderklubben, hur känns det?
– Det känns otroligt roligt att fortsätta vara med på resan som Strömsbro gör som förening. De har haft något bra på gång ända sedan jag kom hem och de tar kliv för varje säsong som går. Det blir både spännande och kul att se vad vi kan åstadkomma i vinter med ett yngre hungrigt lag!

Hur skulle du summera förra säsongen?
– Jag skulle väl summera den som en bra säsong för oss. Jag tror ingen förutom oss själva hade förväntat oss det som vi själva gjorde. Nu har vi varit med i både Allettan och i ett slutspel! Nu gäller det att ta med oss det som en bra erfarenhet till i år och ta nästa kliv till att vara ett starkt ettan-lag varje kväll och veta att vi kan slå alla lag redan från start.

Vad är dina tankar och mål inför kommande säsong?
– Vi ska inte ha något mindre mål än det vi hade förra säsongen. Laget är intressant med många nya ansikten. Yngre hungriga spelare som vill uppåt och framåt. Jag tror mixen är bra och det gäller att vi alla jobbar mot samma mål, att alla förstår från början att laget är det viktiga och inte individen. Det är det som kommer ge oss framgång i slutändan. Jag är en ledande spelare och kommer trycka väldigt hårt på de bitarna. Sedan med min bakgrund i högre ligor ska min erfarenhet även se till att utveckla och pusha laget till att vi tar kliv nästa år.

Sportchef Johan “Gnidan” Wennberg kommenterar förlängningen med Adam:
“Dojan är enligt mig en av de bästa backarna i ettan. Med sitt lugn och sina fina första pass ger han sina forwards tid att kunna skapa framåt. En riktigt bra och seriös kille både på och utanför isen. Likt sin bror (Gabriel Deutsch) har han Rallarbo som moderklubb vilket också är viktigt.”