Midsommaruppdatering

Med midsommar passerat, något mer än tre månader kvar till seriestart och ca 1,5 månader kvar till säsongsuppstart känns det väl passande med en statusuppdatering runt vårt Herrlag.

Vi har stämt av läget med vår sportchef, Jonas Norman, som delar med sig av sin syn på lagbygget.

Du har tagit in några nyförvärv i form av en målvakt, tre forwards och en back. Hur tänker du runt nyförvärven?

– Det är väldigt intressanta namn vi fått in som det såhär på förhand känns som att de kommer göra bra avtryck i ligan. Det förs även dialoger med potentiella nyförvärv för att få in ett par namn till.

I dagsläget är det 18 spelare (2 målvakter, 6 backar och 10 forwards) på kontrakt. Vad letar du efter?

– Vår målsättning är att kontraktera tre backar och tre forwards till, så vi har en trupp på 2 målvakter, 9 backar och 13 forwards. I den här ligan är det viktigt att ha en hyfsat bred trupp eftersom det kommer att dyka upp skador längst vägen. Vidare är det även väldigt glädjande att vi har ett bra J-20 lag med ett par intressanta spelare som knackar på dörren.

Vad tittar du efter när du letar spelare?

– Det finns inget generellt att titta på för alla spelare utan vikten är att lägga ett pussel som vi tror på. Där alla delar ska utföra sin uppgift och på så vis skapa ett framgångsrikt lag. Grunden i lagbygget ligger i den struktur och riktlinjer som jag och Johan (Örnberg) lagt upp i form av spelidé och spelsystem där jag behöver se att tilltänkta nyförvärv kan bidra i det spelet. Generellt så söker vi spelare som vill bli bättre varje dag, som inte ser Hockeyettan som slutstation på sin karriär utan Vännäs som en språngbräda. Rätt mentalitet och inställning.

Vi kommer från en säsong som avslutades glädjande med ett säkrat kontrakt i Hockeyettan men som övrigt gick i moll. Vad är målsättningen för kommande säsong?

– Först och främst är målsättningen överlag att bevisa att Vännäs HC inte är eller ska vara ett bottenlag i ligan. Vidare behöver vi hitta en stabilitet så vi kan vara det lag vi vill vara säsong efter säsong. Målsättningen för kommande säsong är att utmana topplagen och se hur långt det tar oss, vi ska bygga ett lag som ska utmana övriga lag om en plats i Allettan. Vi ska bevisa att vi är ett lag att räkna med och att våra tidigare års framgångar är och förblir vår grundmurade identitet.

Med 18 spelare på kontrakt, vad har du att säga om lagbygget än så länge?

– Om vi börjar på målvaktssidan så ser den superintressant ut, två oerhört seriösa målvakter som kommer sporra varandra och i dagsläget kommer det vara dagsformen vem som står på matchdag. Det känns väldigt bra att Dennis förlängde och att få in en målvakt som Felikx. På backsidan är det ytterst intressant att se hur många kvalitativa spelare vi plockar från våra egna juniorled, det är bara att lyfta på hatten över våra intag till juniorlagen och den utveckling de får i våra juniorlag. Här tittar vi på spelare som har erfarenhet av spel på den här nivån för att balansera upp vår ungdomliga entusiasm, förlängningen av Mathias Wikström med fem säsonger av spel i Hockeyettan är viktig. Framåt så har vi fått in nyförvärv som kommer bli spännande att följa och se hur snabbt de acklimatiserar sig till spelet. Vi tror väldigt mycket på de spelare vi förlängt med och ser en fin potential i dom alla att de kan ta flera steg under kommande säsong. Vi ska in med tre forwards innan vi är nöjda.

Har du några avslutande ord innan vi avrundar?

– Håll koll i nyhetsflödet under sommaren, några överraskningar ska vi kunna presentera.

Vi tog även några ord med Johan Örnberg och stämde av hur det går med tränarfrågan

– Vi har inte gjort klart med någon tränare ännu, det förs och har förts dialog med en del tränare under en tid. Egentligen från slutet av april har vi fört dialog i olika omgångar med tränare. Vårt huvudfokus ligger på att hitta en huvudtränare som passar väl in i vad vi vill med laget och som har de värderingar som vi i föreningen står för. Både jag och Jonas (Sportchef) känner att vi har något väldigt bra på gång och vill fylla tränarplatsen med en person som har ett högt driv och utvecklar vårt lag och tillsammans når nya nivåer. Precis som med de spelare vi har i Vännäs HC vill vi att tränare ska se oss som en språngbräda i deras karriär.

När tror du att ni har ett namn att presentera?

– Vi stressar inte fram något beslut utan för oss är det viktigaste att det blir rätt, men innan återsamlingen så ska vi nog ha någon som tar emot laget.

 

Kontakta [email protected] om ni vill komma i kontakt med någon av Jonas eller Johan