Intervju med Axel Olsson: ”Jag är en spelare som jobbar hårt och alltid kommer att sätta laget i första hand”

Han var med om en otroligt häftig resa med Östersunds IK i våras när laget, på ett riktigt nervkittlande sätt, tog sig hela vägen till Hockeyallsvenskan. Nu vill Axel Olsson upprepa succén i Väsbys ädla dress. Men vem är Axel och hur ser han sig som spelare? Det och annat intressant bjuder han på i intervjun nedan.

Hej Axel! Varmt välkommen till Vilda Väsby. Vad var det som kittlade i utmaningen över att flytta ner till Upplands Väsby för att spela med oss?

– Hej och tack så mycket! Väsby är ett bra lag som ofta är med och spelar långt in på säsongen, och efter mitt snack med Tom (Tärnström) så har jag också fått uppfattningen om att det är en välskött förening med en tydlig bild om vart man vill och hur man ska göra det.

Trots att det skiljer många mil mellan Östersund och Väsby har vi mötts en hel del gånger under årens lopp. Hur har det varit att möta Väsby och vad tycker du har kännetecknat oss?

– Ja men precis. Väsby har alltid varit svåra att möta. Man har ofta haft väldigt mycket skills i laget, men även lyckats kombinera det med en solid defensiv och ett bra målvaktsspel, vilket gjort dem svårslagna.

Berätta lite om dig själv. Vem är Axel utanför isen och hur skulle du främst vilja beskriva dig som hockeyspelare?

– Utanför isen är jag en glad och social kille. På isen kommer ni att få se en spelare som jobbar hårt och alltid kommer att sätta laget i första hand.

Du var med om ett riktigt häftigt äventyr den gångna säsongen, när ni i ÖIK tog sig igenom nålsögat, ända upp till Hockeyallsvenskan. Kunde du inför säsongen på allvar tro att ni skulle kunna ta er hela vägen upp?

– Det är klart att man alltid har en tro, annars är det ingen idé att hålla på. Nu när man gjort det en gång så vet man hur små marginaler det är, så det gäller verkligen att allt klickar rätt i rätt lägen.

Vad tar du med dig från den resan och på vilket sätt tror du att du kan dela med dig av den erfarenheten även till Väsby?

– Det jag främst tar med mig efter alla åren i Östersund, och främst nu det senaste, är att det inte spelar någon större roll hur bra lag man har på pappret om man inte kommer ihop som grupp och får alla att dra åt samma håll.

Slutligen Axel: Vad har du nu för förväntningar inför säsongen i Väsby?

– Mina förväntningar är att vi ska vara med och slåss om platsen till Hockeyallsvenskan i slutet på säsongen.

– Jag önskar alla en fortsatt fin sommar så ses vi laddade i Renew Arena i slutet av augusti!

Vid pennan:

Krister Holmgren

Foto: Maria Paulsson

LÄS MER: Hockeyettans intervju med Axel Olsson * Polaren öppnade för klubbytet * 5 frågor – vad kan han om Väsby?