Truppnytt 22/23: Amerikanske Zach Remers klar för Rallarbo

Vårat senaste nyförvärv hämtar vi från USA där han representerade Fayetteville Marksmen och Iowa Heartlanders i ECHL och SPHL. Den snart 27-årige forwarden är dock inte helt obekant med Sverige då han så sent som säsongen 2020/2021 spelade i Kalmar HC. Nu är han alltså tillbaka i Sverige och då för att representera oss i Strömsbro IF. Varmt välkommen till Rallarbo, Zach Remers!

You’re already familiar with playing hockey in Sweden but what are your thoughts on coming to Gävle and Strömsbro IF to play hockey?
– I’m very excited about coming to Gävle and Strömsbro. I’ve heard nothing but good things about the team, organization and city!

What can we expect from you as a hockey player? What are your strengths?
– As a player I bring a lot of energy and positivity to the ice. Im a speedy two way forward who is very offensive minded and loves getting to the net and scoring goals. Very team oriented and being close with my teammates on and off the ice.

What expectations do you have on the upcoming season?
– I expect us to continue the trend from last year and move into promotion play with the end goal being to move up to Allsvenskan.

Sportchef Johan ”Gnidan” Wennberg kommenterar det senaste nyförvärvet:
”Zach är en spelare jag har fått bra vitsord om. Han är en seriös spelare som fick chansen i ECHL förra säsongen. Han har ett riktigt bra och snabbt skott och en bra skridskoåkning. Ett till plus är att han har varit i Sverige tidigare och känt på stor is. Jag har en känsla av att det kan bli ett gäng poäng från hans klubb i vinter. Ett spännande tillskott!”