Intervju med Daniel Carlqvist “Det alltid roligt när det är mycket folk på matcherna, ska blir sjukt kul att se hur läktarna är i Väsby”

Daniel Carlqvist debuterade för sin moderklubb Gimo i division 3 redan som femtonåring. Med två seniorsäsonger i ryggen valde Daniel att ta klivet till AIK och spelade där sedan under tre säsonger i såväl J18 som J20. Som sistaårs junior flyttade Daniel ner till Österrike för en säsong i AlpsHL. Därefter har det blivit två säsonger i Hockeyettan på varsin sida om Sverige. En i Skåne och Tyringe och en i nordligaste Kalix och det är en rejäl backpjäs som nu skrivit på för Väsby. Men vem är egentligen Daniel? Är han så stygg ute på isen som många beskrivit honom som och hur ser han på att spela för Väsby i vinter? Det och mycket annat får ni reda på i intervjun enligt nedan.

Hej Daniel! Varmt välkommen till Vilda Väsby. Vad var det som gjorde att du valde att komma till oss?

-Jag vill göra allt jag kan för att bli så bra som möjligt och då tyckte jag att det fanns stora möjligheter att göra det i Väsby. Sen utmanar alltid Väsby om att gå upp och det är alltid roligt att spela sådana matcher.

Väsby Hockey har du väl aldrig mött som spelare men tränaren är inte obekant eftersom du hade Jussi som tränare i AIK. Men vad känner du annars till om Väsby Hockey?

-Att det är ett topplag som alltid utmanar om att vinna serien och som oftast spelar en hockey som är både kul att spela och kolla på.

Du beskrivs som en tuff back som aldrig lägger några fingrar emellan i närkamperna. Är det även så som du själv skulle beskriva dig som spelare eller hur lyder ditt eget omdöme om dig själv?

-Nej, det vet jag inte, jag skulle väl snarare beskriva mig själv som en back som försöker vara tät bakåt och som gärna hänger med upp i anfallen.

Du har sedan du blivit senior spelat tre seniorsäsonger. En i Österrike, en i Skåne och Tyringe och så en uppe i norr, i Kalix. Hur har dessa tre säsonger utvecklat dig som spelare och människa?

-I Österrike var man så ung och att bo långt hemifrån då gjorde att man växte otroligt mycket som människa. Sedan är ju anläggningen där sjukt bra och fokuset på träningen gjorde att man fick en större förståelse för träningsläran. Tyringe blev ju första senioråret så det var väldigt lärorikt med att se hur seniorhockeyn fungerar. I Kalix spelade vi riktigt bra så man fick se vad som krävs och vad man behöver göra för att vara ett topplag. I Kalix utvecklades jag även väldigt mycket tack vare tränarna och alla som jobbar i föreningen där.

Berätta annars lite om dig själv. Vem är Daniel utanför isen och hur tillbringar du dina dagar?

-Jag är en lugn människa som inte tar livet på för stort allvar. Har alltid något för mig så det blir sällan en lugn stund.

Vad har du nu för förväntningar inför säsongen i Väsby?

-Jag har stora förväntningar, Hockeyettan är en väldigt tajt serie, men jag vill precis som Väsby spela i kvalserien och sen i den kan allt hända.

Hur ser dina sommarplaner och hur kommer du att se till att hålla dig i form under denna?

-Kommer åka ner till Skåne några dagar och sen blir det nog att hänga ute i stugan en del. Kommer träna på själv tills lillebrorsan kommer hem igen så man får någon att sporras mot.

Slutligen Daniel, vad kommer att känneteckna dig i Väsbytröjan säsong 2022/2023 och vad har du hälsning att lämna till alla Väsbyfans?

-En spelare som gör allt för att laget ska vinna! Sedan blir det alltid roligt när det är mycket folk på läktarna, ska blir sjukt kul och se hur läktarna är i Väsby!

Vid pennan

Krister Holmgren

Foto: Oliver Åström