ESK värvar forward från Västerås

Enköping plockar in en center från allsvenska Västerås. Unge talangen Alexander Dahlberg har skrivit på för ESK inför den kommande säsongen och klubbens sportsligt ansvariga Fredrik Lindberg är nöjd med tillskottet.

— Jätteroligt! Det är en spelare jag haft på min lista en längre tid, säger han.

Alexander Dahlberg spelade gjorde åtta matcher med Västerås A-lag den gångna säsongen och gjorde ett starkt intryck både där och på de sex matcher han senare lånades ut till topplaget Surahammar i Allettan.

— Vi har som sagt varit intresserade av Alexander länge och jag har bara fått positiva lovord om honom i alla våra kontakter med VIK. En spännande spelare! menar Fredrik Lindberg.

Alexander är född 2002 och har Södertälje som moderklubb. Den högerfattade centern, som även kan spela på kanten, gick som junior först till Växjös hockeygymnasium och sedan vidare till Västerås, där han senaste säsongen presterade 19 poäng på 44 matcher i J20 Nationell (före detta J20 SuperElit).

ESK har nu två målvakter, sex backar och tolv forwards i truppen. Ännu har man plats för någon back och någon ytterligare forward.

 

Klicka nedan för att se Enköpings lagbygge säsongen 22/23.

Lagbygget 22/23