Intervju med Victor Olsson ”Jag tror att Väsby är en väldigt bra plats för mig att fortsätta utvecklas på”

Målvakt Victor Olsson kommer från en tung säsong i ett lag som kämpade i botten under i princip hela säsongen, men som ändå avslutades positivt när han var stort bidragande till att Segeltorp klarade kontraktet i Hockeyettan. Han var bäst när det gällde som mest och visade upp fina målvaktstakter vilket gjorde att han nu kommer att spela för Väsby. Men vem är mannen bakom målvaktsmasken och vad tar han med sig från sina två säsonger på seniornivå? Det och en del annat kan ni läsa om i intervjun nedan.

Hej Victor! Varmt välkommen till Vilda Väsby. Vad var det som gjorde att du valde att komma till oss?

-Tack så mycket! Jag tror att Väsby är en väldigt bra plats för mig att fortsätta utvecklas på. Och efter samtal med Tom där han berätta om föreningens ambitioner och upplägget för kommande säsonger så lät de väldigt intressant och med ett 2-årskontrakt så får jag en plats att utvecklas på under längre tid. Så fanns inte mycket att tveka på gällande att komma till Väsby utan detta känns väldigt bra.

Väsby Hockey som motståndare är ingen okänd bekantskap för dig eftersom du mött oss vid några tillfällen när du spelade för Segeltorp. Hur har det varit att möta oss?

-Jo, men man visste redan innan matchen att det skulle bli en tuff match. Ett Väldigt effektivt lag där jag visste att för mig som målvakt skulle bli en högintensiv match med mycket spel i egen zon och mycket skott på mål, så det är klart det var tufft att spela mot Väsby.

Den gångna säsongen var tung för ditt forna gäng men ni gjorde ett riktigt bra kval och där du verkligen klev fram som en matchvinnare. Vad kan du ta med dig till oss från den säsongen?

-Ja, som du säger, var det en tuff säsong för oss. Vi lyckades inte vinna så många matcher i grundserierna. Men i kvalet gick det desto bättre för oss och även för mig, där vi lyckades vinna 8 av 10 matcher. Det jag tar med mig är tålamodet att fortsätta kämpa och träna på så kommer resultaten att komma till slut.

Du har nu två seniorsäsonger att lägga på ditt CV. Hur har dessa utvecklat dig som målvakt?

-Efter mina två första år som seniorspelare så har jag blivit mer mogen i mitt spel och lärt mig tänka mer på prestation än på resultat. Har man bra prestationer över tid så kommer resultaten att komma.

Berätta annars lite om dig själv. Vem är Victor utanför isen och hur skulle du främst vilja beskriva dig som målvakt?

-Jag är en 22 årig kille som både bor och jobbar i Södertälje, och som person skulle jag beskriva mig som väldigt lugn, målmedveten och positiv. På isen är jag en väldigt hårt jobbande målvakt med ett bra tålamod.

Vad anser du dig ha för styrkor på isen och på vilket område finns det fortfarande förbättringspotential?

-Mina främsta styrkor skulle jag säga är mitt tålamod och att behålla lugnet i pressade situationer. Nått jag vill förbättra är snabbhet och bli effektivare i spelet med klubban. Vad har du nu för förväntningar inför säsongen i Väsby?

-Mina förväntningar på min första säsong i Väsby är att vi ska vara med långt in på säsongen och spela om en plats att gå upp.

Slutligen Victor, hur ser dina sommarplaner ut och hur kommer du samtidigt att försöka lägga upp din egen träning under den?

-Min semester i år blir Västkusten. Det blir tredje året i rad och det finns en schysst anläggning där som jag kommer träna på den veckan jag är där.

Vid pennan

Krister Holmgren

Foto: Per Eliasson (@permikeli)