Klart med assisterande tränare för A-laget

Sen tidigare är det klart att Peter Nylander fortsätter i sin roll som huvudtränare och Andreij i sin roll som målvaktstränare. 

Nu är det även klart att Christoffer Rosenberg kommer vara assisterande tränare i A-laget med ansvar för backarna säsongen 22/23.

Christoffer är 37år gammal och har själv ett långt förflutet i Huddinge, vilket även är hans moderklubb. Christoffer var en duktig junior och hann göra en säsong i Allsvenskan med klubben innan han flyttade till USA för att spela ECHL. Efter en säsong i USA fortsatte karriären i Sverige och div 1. Inom hockey har Christoffer nu senast varit aktiv som tränare på ungdomssidan där han har egna barn. I näringslivet har Christoffer de senaste åren drivit eget företag och arbetar dagligen med att leda människor och driva projekt. 

 

– Christoffers vana att arbeta processtyrt och sin gedigna bakgrund inom ishockeyn gjorde honom till ett mycket bra komplement till Peter. I våra samtal har vi funnit samsyn i vikten av att utbilda spelare och hur vi ska kravställa. Christoffers engagemang och passion har genomsyrat samtalen med både mig och Peter. Det intresset är något vi vill ska genomsyra hela truppen och att ha ledare med den passionen tror jag är ytterst viktigt. Jag gillar även att Christoffer kommer från klubben och har ett stort Huddingehjärta. Att behålla utövare och tränare med det hjärtat för klubben tror jag är mycket viktigt och något vi ska fortsätta arbeta ännu mer med som förening, säger Alexander Ytterberg


Christoffer kommenterar sitt nya uppdrag:
– Jag är uppväxt i Huddinge och spelade i klubben från 5-års ålder till 20-års ålder så jag har ett stort Huddingehjärta. Jag har själv gjort resan från div 1 till Allsvenskan och vet vilket arbete som krävs. När jag fick frågan om att vara assisterande till Peter så va det ett självklart val för mig, vi tänker hockey på samma sätt och jag hoppas kunna tillföra med mina egenskaper för att hjälpa gruppen få ut max av sin kapacitet. Jag ser verkligen fram mot en spännande säsong med laget och alla runt omkring.