Jag är på en bra plats i livet

Det tog alldeles för lång tid, men nu kan Mariestad Bois i samarbete med ICA Kvantum Oxen ÄNTLIGEN presentera en förlängning med Erik Olsson. Erik är en riktigt powerforward, stark på skridskorna och målfarlig, och har en rutin som kommer bli värdefull för ett ungt Mariestadslag.

Klar för en säsong till, härligt!

– Ja det känns bra!

Det har dröjt väldigt länge innan det blev klart, vad berodde det på?

– Jag har varit tydlig med att jag vill spela hockey och har sagt det till Calle med, sedan har det varit upp till honom, men jag har varit tydlig med att jag vill fortsätta spela hockey allt sedan jag blev bra från skadan i juni.

Ja det var en skada som gjorde att du missade stora delar av slutet av förra säsongen?

– Ja jag drog på mig en skada i allettan som inte gav sig, det var vila som gällde, det var tråkigt då det var helt fel tid på säsongen. Så det var surt med skada och surt att vi åkte ut, så nu har jag revansch att kräva.

Hur är det med skadan nu?

– Jag är helt återställd nu och sugen på att spela.

Hur länge har du kunnat köra för fullt?

– Jag har haft en rehab jag följt och det är en månad sedan jag kunde börja köra riktigt för fullt, men jag har följt rehaben så det har gått ganska bra ändå.

Det är ingen risk att få igen den?

– Svårt att säga, men allt ser bra ut och inget tyder på att jag ska drabbas av det igen. Men det finns ju inga garantier, alla kan åka på en skada, men jag har inte större risk än någon annan.

Hur stort är hockeysuget?

– Det är som tidigare år, man vill till ishallen och spela matcher och göra bra ifrån, sig. Jag har varit med ett tag nu, men jag vill fortfarande utvecklas och bidra med det jag kan och ha kul därute.

Backsidan är i stort sett intakt medan forwardssidan haft hög omsättning, hur viktig kan du då vara i form av en spelare som har rutin från spel i klubben?

– Jag vill göra min roll men också föra in de nya spelarna in i vinnarkulturen och få med dom på tåget så att alla är med och ger allt, så alla är med. Men det brukar gå fort att få med alla, så det ska inte vara några problem.

Appelgren har lovat att ni ska köra ännu tuffare träning säsongen som kommer. Hur ställer du dig till det?

– Det är väl bara bra, ju hårdare man tränar desto mer vinner man. Så det låter sunt, man måste träna bra för att kunna gå långt och slåss om platserna i en kvalserie, så det köper jag.

Det är inget du räds över?

– Absolut inte, det vet man när man ger sig in i detta, så absolut inte.

Hur har sommaren varit annars?

– Den har varit bra, jag har fullt upp hemma med unge som är ett år nu, så det har varit en bra ledighet med tid med familjen och så.

Hur funkar det att kombinera med att läsa, spela hockey och familj?

– Det funkade bra förra säsongen, annars hade jag inte satsat en säsong till. Visst, det tar tid, men det får man igen när man är i ishallen och när man sedan kommer hem, det går hand i hand.

Du är på en bra plats i livet?

– Ja jag trivs verkligen med livet just nu.

Var du nöjd med din säsong annars?

– Inte riktigt, det kändes som att jag väntade på att det skulle lossna, det kändes som att jag hade mer att ge. Så helt nöjd är jag inte, det fanns mer att ta av, fick inte riktigt ut det kände jag.

Vad ska du göra för att det ska gå bättre denna säsong?

– Det är det klassiska, det är bara att kämpa på så lossnar det, ibland går det tyngre och ibland lättare, det är bara att köra på och kriga tills det släpper.

Och Appelgren nya mer rörliga anfallsspel kanske kan hjälpa till att få det att lossna?

– Det låter bra för min del, det är kul att snurra i anfallszon. Men jag tyckte vi hade rätt fria tyglar redan, men vi kan ta vara på det mer, det är sånt vi får jobba på.

Bois sportchef Calle Johansson om förlängningen:
”Det är med enorm glädje jag kan meddela att Erik Olsson valt att skriva nytt avtal med oss. Erik hade lite problem med skador i slutet på förra säsongen, men är nu helt återställd. Erik är för mig en av ettans mest kraftfulla och farfyllda spelare och har dessutom ett sinne för att hitta nätet. Dessutom blir Eriks rutin väldigt viktigt.”

 

Av Krister Holm
Foto Anna Engström