Gustav Lindberg klar för Bois!

Bois kan i samarbete med ICA Kvantum Oxen idag presentera Gustav Lindberg som ny i laget. Gustav kommer senast från Enköping, men har också två allsvenska säsonger i laget. Så här presenterar Bois sportchef Calle Johansson värvningen:
”Gustav är en poängspelare med rutin från Hockeyallsvenskan. Gustav har mycket fin puckbehandling och har en bra fart i sitt spel, Jag tror Gustav kan få sitt stora seniorgenombrott säsongen som kommer.”

Gustav Lindberg: Välkommen till Mariestad Bois!

– Tack så mycket, det känns bra, kul att komma till en ny klubb!

Kan du börja med att presentera dig?

– Jag är en kille som gillar att ha kul på fritiden, kollar mycket sport och hänger med vänner. Som spelare spelar jag med mycket fart och har ett bra passningsspel och kan hänga dit den ibland också.

Trots att du bara är 22 år så har du redan fyra seniorsäsonger i ryggsäcken. Kan du ge oss en återblick på dina seniorsäsonger?!

– Föst spelade jag i Västerås som hade ett väldigt bra lag, så det var tuff konkurrens, men jag fick spela ganska många matcher, men även sitta på sidan. Sedan flyttade jag till Södertälje där jag fick en mer defensiv roll än jag var van vid, men det var lärorikt det också även om jag vill spela offensivt. Sedan hamnade jag utanför laget och då ville jag komma hem och landa lite på hemmaplan i Enköping och känna tryggheten. Men nu är jag redo för en större klubb med högre ambitioner.

Hur väl känner du till Bois?

– De är alltid med i toppen, sedan vet jag inte så mycket mer. Jag var med och spelade en träningsmatch mot dom förra säsongen, det var en tuff match. Ett stabilt topplag i ettan.

Vad har du för ambitioner?

– Att komma så långt som möjligt, man strävar hela tiden uppåt.

Du framhåller att du har bra passningsspel, spelar du både center och ytter eller bara?

– Jag trivs bäst som ytter.

Vad har du för förhoppningar på säsongen?

– Jag vill gå så långt som möjligt, men jag har inte träffat laget än så vet inget om vad vi har för mål satta, men allettan är i alla fall målet.

När flyttar du till Mariestad?

– Jag flyttar på söndag så kör vi igång på måndag. Det ska bli kul att spela med Blomberg, vi spelade tillsammans i Södertälje. Det är en riktig sniper, en glädjespridare som är bra för gruppen.

 

Ett smakprov på Gustavs skills:
https://www.hockeyallsvenskan.se/play/video/Veckans_Mal_Gustav_Lindberg_Vasteras-28676?provider=staylive&autoplay=1

Av Krister Holm