Truppnytt 22/23: Målvaktsparet spikat till kommande säsong

Idag kan vi presentera det senaste nyförvärvet vilket gör att målvaktsparet inför kommande säsong är spikat! Det är 20-årige Oskar Spinnars Nordin som flyttar hem till Sverige igen för att representera Strömsbro IF kommande säsong. Han kommer ifrån Bollnäs från början och har spelat juniorhockey i Mora IK. Den senaste säsongen har han spenderat i GMHL och NAHL i Kanada och USA. Varmt välkommen till Rallarbo, Oskar Spinnars Nordin!

Vad fick dig att välja spel med Strömsbro kommande säsong?
– Jag tyckte att det lät väldigt kul och spännande med ett ungt lag och en chans att utvecklas i Strömsbro och Hockeyettan. Jag har koll på Strömsbro sedan innan och har spelat mot klubben många gånger som ung, när jag spelade i Bollnäs IS.

Hur skulle du beskriva dig som spelare?
– Jag skulle säga att spelförståelsen är min starkaste sida och att jag är en vinnarskalle.

Vad har du för förväntningar på säsongen?
– Jag tror att vi kommer kunna gå långt, ha en hög placering i tabellen och ha jäkligt kul där ute!

Sportchef Johan “Gnidan” Wennberg kommenterar det senaste nyförvärvet:
“Oskar är en ung seriös målvakt som jag tror mycket på. Han spelade förra året i NAHL vilket är en riktigt bra juniorliga. Under deras slutspel hade han 94,3% i räddningar. Det blir spännande att se honom ta ytterligare steg i vinter!”

Här finns ett klipp från hans tid i NAHL.

Foto: Hope Magelky