Lagbygget nästan färdigt

Igår signade Bois sportchef Enköpingsyttern Gustav Lindberg, idag kan han berätta att lagbygget är så gott som klart. Med en brasklapp: 

– Vi ska ha in en center till, vår supporterspelare, sedan har vi en trupp jag är nöjd med. Fast något till lär det komma in under säsongen, dyker rätt spelare upp så brukar jag inte sitta med armarna i kors. 

Igår blev det klart med en ytter till i form av Gustav Lindberg, berätta om hur tankarna gått!

– Gustav har varit på vår radar lång tid och nu kom vi fram till en lösning. Det är en spelartyp jag letat efter, en matchvinnartyp med rutin både från ettan och allsvenskan som är väldigt skicklig med puck. En playmaker helt enkelt.

Är han spets i ettan som du ser det?

– Det är han absolut, han är enormt skicklig, han gör poäng både på allsvensk och ettannivå, i rätt omgivning kommer vi få se stor utveckling på honom.

Tidigare när vi har pratat så har du aviserat att du är på jakt efter två centrar, men i gårdagens tidning så berättade du att du nöjer dig med en. Hur är det, blir det en eller två centrar till in i laget?

– Som det är just nu är det en center kvar, en supporterspelare. Det finns spelare i laget som kan spela center, sedan kommer vi ha ögon och öron öppna för att plocka in någon mer spelare. Om allt går som det ska med supporterspelaren så kan jag plocka in en center till, sedan är jag nöjd. Vi har en bra juniortrupp med spännande spelare som kan vara med och slåss om en plats, det ska bli kul att följa.

Så det är inte stängt efter supporterspelarcentern?

– Nej jag har alltid agerat under säsongen under mina år som sportchef i klubben och det kommer jag göra igen. Jag är inte orolig för att vi ska ha ett lag som kan hävda sig i en grundserie och sedan får vi se vad som behöver plockas in. Vi har alltid öppet för nya namn in, utifall något spännande som passar in dyker upp.

Hur är det då med supporterspelaren, är han klar?

– Han är redo att skriva på så fort jag trycker på knappen, jag har en tidsperiod på mig att dra in pengarna som krävs genom supporterspelarinsamlingen, och går vi iland med det så är han vår spelare.

Är du nöjd med truppen?

– Det måste jag säga, vi har en väldigt spännande trupp med bra med rutin. Vi har många unga talangfulla spelare som kommer bli spännande att se, jag tycker det känns mer spännande än tidigare säsonger. Det gäller både våra egna och killar som Tellström och Hedlund som gör sina första seniorsäsonger.

Är det någon av värvningarna som är extra spännande?

– Nej alla ska bli jäkligt spännande att se hur de acklimatiserar sig. Jag är jäkligt nöjd med backsidan, den vet vi vad vi får av, målvaktsparet är jag också nöjd med. Vi har fått behålla killar som Aronsson, Lindén och Erik Olsson och egna killar som Frick, Herman Lundin och Lukas Larsson, så en bra mix av hjärta och skicklighet, med extra krydda i form av Blomberg och supporterspelaren.

Vad har du för förväntningar/krav på lagbygget?

– Jag har ett uppdrag att bygga ett lag som ska gå så långt som möjligt. Jag har fortsatt förväntningarna att vi ska kriga om att nå kvalserien, det är rimligt även om man ska ha stor respekt med tanke på den flaskhals det ändå är att nå dit. Sedan exakt målsättning sätter laget och tränarna tillsammans, med delmål och så, det bestämmer de internt sedan.

Vill du vara med och bidra till supporterspelaren? Swisha valfritt belopp till: 123 382 0782

Av Krister Holm