Norsk gutt med allsvenska meriter ansluter till ESK

Foto: Nobra Foto, https://nobrafoto.no/

En intressant spelare från Norge är nästa forward in i Enköpings lagbygge till kommande säsongen i ATG Hockeyettan. 23-årige Markus Hemmanstad, med fina meriter från bland annat AIK i Hockeyallsvenskan, har skrivit på ett ettårsavtal med grönsvart.

Det är inga dåliga meriter som Markus Hemmanstad har på sitt hockey-CV. Som junior tog han dubbla JSM-guld med Modo, spelade en säsong med AIK i Hockeyallsvenskan och även ett U20-VM med norska landslaget.

Första året som senior spelade han i Österrikiska Vienna Capitals Silver i Alps Hockey League och där blev han lagets interna poängkung med 45 poäng på 44 matcher.

Sedan kom han hem till Norge och under svåra Coronatider spelade han första en säsong i högstaligan (Narvik och Grüner) innan han ifjol gjorde comeback hemma i födelsestaden Trondheim för spel med Nidaros i norska andraligan.

Nu fortsätter karriären alltså i ATG Hockeyettan med Enköpings SK kommande vinter.

— En spännande spelare som det ska bli spännande att se hur vi kan utveckla hos oss. En forward som har fina tekniska egenskaper men som samtidigt kan spela tufft, det senare är väl kanske något vi kanske saknat på senare tid, säger ESK:s sportligt ansvarige Fredrik Lindberg.

 

Klicka nedan för att se Enköpings lagbygge säsongen 22/23.