En första intervju med supporterspelaren Kasper Elo

Väntan har känts lång, men ikväll kunde alla vi Boissupportrar sträcka på oss. Vi har samlat in nog med pengar för att Calle Johansson skulle våga tro att vi når hela vägen och därmed kunde han signa årets supporterspelare, Kasper Elo. Kasper är en 28-årig center, med bra statistik från den finska andraligan, Mestis, där han gjort massor med poäng. Säsongen 20/21 så spelade han 13 matcher i Östersund, under vilka han gjorde 13 poäng, trots att han då inte spelat på tre månader. Bois sportchef Calle Johansson har fått bra referenser om Kasper, bland annat från Joonas Alanne som är bra vän med honom,

Välkommen till Mariestad Kasper Elo!

Tack så mycket!

Du kan väl berätta lite om dig själv!

Jag är 28 år, från Finland, och en positiv person som gillar spela ishockey, hänga med kompisar och resa.

Vad är dina styrkor på isen?

Att läsa spelet och passa, att göra lite spel.

Och har du några svagheter?

Allting kan förbättras, men ska jag säga något så skulle jag säga göra mål, jag skulle kunna vara mer självisk ibland.

Du spelade för två säsonger sedan i Östersund, hur upplevde du den tiden?

Det var när covid startade och mitt lag spelade inte på grund av läget, de hade inte råd med löner och så, så jag letade nytt lag och när Östersund sedan hörde av sig gick det snabbt. Jag gillade tiden där, det var trevligt med en bra organisation och jag gillar svenskar, så det var en rolig tid.

Du har spelat din mesta tid i finska Mestis, kan du jämföra den med svenska hockeyettan!

Det är lite annan hockey, i Sverige är det mer ”skicklig” hockey. Det passar mig bra, jag gillar att spela pucken och det kan jag göra där.

Jag hörde att det var vän med Joonas Alanne, vad berättade han om staden?

Jag pratade med honom mycket på telefon och han sa bara positiva saker om klubben, hur allt funkar, fansen, och staden, han hade inte en enda dålig sak att säga.

Vad är dina förväntningar på tiden i Mariestad?

Jag hoppas att vi ska gå långt, vi ska försöka att nå allsvenskan, att vinna är allt som räknas.

Och vad kan vi förvänta oss av dig?

Jag ska göra mitt bästa och förhoppningsvis hjälpa laget så bra jag bara kan, kanske göra lite mål och sätta några snygga spel.

När kommer du till Mariestad?

Jag kommer den 28:e augusti, då landar jag i Stockholm där någon möter upp från klubben.

 

Så här vill Bois sportchef Calle Johansson beskriva Kasper:

”En stor spelare med grymt spelsinne. En riktig playmaker som är här för att göra poäng och vara en ledande spelare.” 

Av Krister Holm