Albin Thyni Johansson representerar Skellefteå AIK

Den unge backen lånas ut i 24 timmar till grannklubben.

Skellefteå AIK har backbrist på grund av Junior-VM och skadeproblem. Lösningen blir Piteås Albin Thyni Johansson som deltar i fredagens derby i Umeå mellan Björklöven och Skellefteå AIK.

-Det är klart att vi hjälper till när vi kan och det passar vår verksamhet. Dessutom är det en bra erfarenhet och en rolig match för Albin att få delta i, säger Piteå HC:s sportchef Jonatan Glader till hemsidan.

Albin Thyni Johansson har Rosvik som moderklubb och spenderade juniortiden i Luleå HF, där han även representerade SHL-laget i 18 matcher.

-Jätteroligt och en fantastisk chans för mig. Det blir en kanonstart på säsongen för mig och att få delta just i ett så hett derby känns väldigt kul. Trots att jag är Norrbottning i själen och har spelat i Luleå HF kändes det självklart att tacka ja när en sån här chans uppstår. När jag kommer tillbaka till Piteå kommer jag vara en erfarenhet rikare, helt klart! säger Thyni Johansson till hemsidan.

Matchen spelas fredagen den 19 augusti klockan 19:00 i Winpos Arena, Umeå.