Ny hedersam förlust

Hudik Hockey har debuterat i SCA-cupen i Sundsvall – och man har gjort det på ett strålande sätt. Det har visserligen blivit två förluster, men förluster mot förväntade topplag i Allsvenskan.

Fotograf: FlyWood Studio.

0–1 mot Modo i onsdags följdes upp med 3–6 (2–1, 1–1, 0–4) på torsdagskvällen mot Björklöven, en ny hedersam förlust. Men som ni ser av periodsiffrorna så hade HHC sina mer namnkunniga motståndare i säcken, dock glömde man att knyta ihop den och Björklöven kunde avgöra i slutperioden.

– Vi står återigen upp bra mot bra motstånd. Vi krigar och sliter, men vi kroknar väl lite efter halva matchen, sa HHC-coachen Dennis Hall.

Under den första perioden var det svårt att se vilket av lagen som spelar i Allsvenskan och vilket som tillhör HockeyEttan. Det var HHC som gjorde matchens första mål – och det var riktigt snyggt då #12 Christoffer Jansson hittade kedjekompisen #29 Jesper Wiberg, som hade i stort sett öppet mål när han la in pucken till 1–0.

Strax efteråt drabbades HHC av en utvisning och då tog det bara tolv sekunder för Al

ex Hutchings att kvittera till 1–1.

Matchen var dock inne i ett riktigt målstim just då och i anfallet efteråt hittade #23 Adam Byström Johansson fram med pucken till #48 Gustav Nielsen, och han var iskall när han lyfte in 2–1,
Björklöven var betydligt hetare i inledningen av den andra perioden men det dröjde innan #25 Andreas Bosson gav vika. Men precis som när Björklöven kvitterade i första perioden så svarade HHC omgående. Den här gången var det #92 Filip Sjöberg som avslutade en kontring med att dundra in 3–2.

Tredje perioden kom att handla väldigt mycket om utvisningar och Björklöven drog på sig två i samma sekvens. Men trots spel fem mot tre i två minuter lyckades inte HHC öka sin ledning. Närmast var det för Jesper Wiberg som träffade ribban.

Till slut var det dock spelet i fem mot fyra som kom att avgöra matchen. Med #58 Filip Lander på utvisningsbänken kunde Scott Pooley kvittera till 3–3. Då hade det gått 11.56 av slutakten.

HHC fortsatte att dra på sig utvisningar – och Pooley fortsatte att göra mål i fem mot fyra.

HHC fick också chansen i power play, och visst blev det mål. Men inte för HHC utan för Björklöven. Christopher Bengtson snodde åt sig pucken och fri med Andras Bosson avgjorde han matchen med sitt 5–3-mål.
Innan det hela var slut gjorde Björklöven även 6–3 i tom kasse.

Tyvärr fick vi även se ett matchstraff i slutminuten sedan Alexander Wiklund i Björklöven mycket fult crosscheckat HHC:s nyförvärv Carl Westberg i ansiktet.

– Vi visste att Hudiksvall var ett bra lag, men kanske inte så här bra. All kredit till Hudik, sa Björklövens tränare Viktor Stråhle.

– Det är ju spelet i numerärt överläge som avgör det hela. Vi var bättre där och därför vann vi.

Resultatet innebar att Björklöven vann gruppen och möter Timrå i final på lördag. För HHC:s del handlar det om att försöka ladda om – och ladda om snabbt, för redan 13.30 på fredag är det match om femte pris mot Sundsvall.

– Det är ju inte många timmar till den matchen, så det gäller att försöka hitta energi så snabbt som möjligt, sa Dennis Hall.

På fredag möts även Modo och Mora i match om tredje pris.

Skribent: Christer Stridh.