Tommy Wargh till Piteå.

Piteå Hockey har på måndagen gjort klart med ytterligare ett nyförvärv. Jakten på att hitta den rätta spelaren har varit både svår och lång men nu är den äntligen över. Den sista pusselbiten är nu på plats och det är både en spännande och välmeriterad sådan. 

Piteå Hockey kan stolt presentera, från spel i Boden de senaste säsongerna och med en diger meritlista som innefattar spel i SM-Guld, KHL, SM-Liiga och Hockeyallsvenskan, ingen mindre än den rutinerade och skridskoskicklige backen Tommy Wargh.

Den nu 35-årige Wargh, med rötterna i Örnsköldsvik, kommer med sin rutin och spelsinne bli en mycket värdefull spelare för Piteå Hockey i jakten på en allsvensk plats.

Så här säger Tommy själv om övergången:

-Jag känner mig i bra fysisk form och är väldigt motiverad och taggad på att få komma igång. Vi ser ut att få ett väldigt spännande lag på isen och jag triggas av Piteå HC:s höga målsättning. Jag har spelat mot Piteå i många roliga matcher och det är ett skickligt lag som i år ser ut att bli riktigt bra. Jag kommer att bidra med det är jag är bra på och förhoppningsvis spela en stor roll i att vi når de målsättningar laget och klubben har satt upp.

Vi tog oss även ett snack med Jonatan Glader (sportchef) för att få höra vad den här värvningen kommer att betyda för Piteå Hockey:

-Det är klart att det är en oerhört viktig värvning för oss på flera plan. Hans rutin och erfarenhet blir viktig för hela laget men även för de yngre spelarna som får ytterligare insyn på vilket jobb krävs för att lyckas. Att vi har knutit till oss en spelare med sådan kompetens, erfarenhet och gedigen hockeykunskap är ytterligare ett bevis på att vi är på väg i rätt riktning. Vi är glada att Tommy väljer just Piteå och Piteå Hockey för att fortsätta sin karriär och vi hoppas att tillsammans kunna ta ytterligare steg på vår resa framåt i jakten mot allsvenskt spel och det skickar signaler till övriga lag att vi inte blir att leka med kommande säsong.

Välkommen till Piteå, Tommy Wargh!

Läs mer på pt.se/sport