Äntligen dags för första hemmamatchen

Efter tre raka träningsmatcher på bortaplan är det äntligen dags för Enköpings SK att äntra hemmaisen för träningsmatch. Fjolårets succélag Surahammars IF står på onsdagskvällens meny.

TV: Se Enköping-Surahammar kl 18:50 >>>

Surahammars IF har en fin hockeyhistoria med bland annat sju säsonger i Sveriges högsta liga, den senaste 1972. Men i modern tid har man annars varit ett notoriskt bottenlag som allt som oftast spelat kvalserie för att hänga kvar i ettan.

Fram till ifjol, vill säga. Då vände men på steken och efter en andraplats i Hockeyettan Västra kom man fyra i Allettan Norra innan redan senare tog slut i Playoff 3 mot Hudiksvall.

Av många klassades Surahammar som fjolårets stora succélag i ettan.

Sedan dess har man tappat bland andra målvakten Markus Ekholm Rosén, som ju numera huserar i ESK:s målbur, medan ESK-bekantingen Hampus Wallin (ny från Linden) räknas in bland nyförvärven.

Ytterligare ESK-anknytning har vi i ESK-fostrade backen Mattias Eklund, vars pappa Thom har tröjan hissad i Bahcohallens tak.

Surahammar har spelat en försäsongsmatch och det var mot Hanviken i söndags, där stockholmarna vann med 5-2. Båda Suras mål gjordes då av Lucas Söderlund, som är en spelare ESK får se upp med ikväll.  Den blott 22-årige talangen svarade för hela 52 poäng, varav 33 mål, på 42 spelade matcher ifjol.

I ESK gör såklart amerikanen Bailey Conger en intressant debut ikväll. Laget har annars en seger och två förluster på de tre matcher man hittills spelat. Segern kom mot Linden medan förlusterna är mot Lindlöven och Köping – alla tre är liksom Surahammar till vardags i västra serien.

ESK-tränaren Jonas Norgren var inte nöjd efter söndagens förlust mot Köping:

— Det finns ganska mycket som behöver bli bättre och det skall vi jobba med. Visst det är tidigt på säsongen, men nej det måste bli bättre, sa ESK-tränaren till Lokalsport.nu efteråt.


ESK-Surahammar
Bahcohallen
2022-09-07 kl 19:00

Livesändning >>