Väsbyseger i Huddinge!

Med två mål i mittakten gick Väsby segrande ur säsongens andra träningsmatch – när laget slog tillbaka Huddinge med 2-1 på bortaplan.

Det var annars en jämn match som utspelade sig i Björkängshallen, där Väsby startade matchen bäst. Laget spelade till sig flera kvalificerade målchanser under den första halvan, men saknade det riktiga bettet i avslutningarna.

I stället vände matchen efter att Huddinge satte en straff i matchens elfte minut. Hemmalaget gjorde sedan en vass avslutning på perioden, där Väsbys nya målvakt inför säsongen, Viktor Olsson, verkligen fick visa vilket duktig målvakt han är med flera bra räddningar.

Under mittakten spelade Väsby upp sig och strax efter att man klarat av ett numerärt underläge på ett bra sätt kom även kvitteringen. Det var Lucas Thorstensson som stod för det efter att han, med ett snärtigt handledsskott, överlistade Huddinges målvakt.

En annan Väsbyback, men nu i form av Mikael Lengmo, som är tillbaka i föreningen inför denna säsong, låg bakom Väsbys andra mål i matchen. Det genom en fenomenal framspelning, där han frispelade Calle Åsell vid den bortre stolpen. Gode Calle behövde inte göra annat än att bara vinkla in den puck som sedermera skulle visa sig bli segerpucken.

För trots att Huddinge gjorde sitt bästa i den sista perioden över att komma ikapp så höll Väsby undan. En stark försvars- och målvaktsinsats låg främst bakom den och det känns skönt att laget åter hittar en väg att vinna i Huddinge igen.

Spelar mässigt så ska beröm främst ges till målvakt Viktor Olsson som i sin debut i Väsbytröjan gjorde en riktigt bra insats. I övrigt var det en laginsats och bra uppoffrande försvarsspel som gjorde att Väsby tog sin första seger denna försäsong.

På fredag gör Väsby sin hemmapremiär och det genom att spela säsongens första derby mot Vallentuna Hockey. Då önskas alla varmt välkomna! Köp dina biljetter till matchen här.