Inför Väsby vs Vallentuna

Efter två raka träningsmatcher på bortais kommer Väsby på fredagskvällen äntligen hem för att visa upp sig inför publiken i Renew Arena. Och att det då dessutom spelas ett derby mot Vallentuna Hockey gör saken knappast sämre.

För matcherna mellan Väsbys grannar i öster brukar alltid bli härliga och så där lagom elaka med tanke på att det fortfarande finns en hel del rivalitet mellan klubbarna.

Vallentuna gör en liten omstart inför denna säsong vilket man blivit tvungen till att göra då många av fjolårets bärande spelare valt att antingen lägga av eller att spela för någon annan förening. Dessutom har föreningen två nya tränare där Väsbybekantingen Tim Johansson-Bräck (två säsonger som spelare i Väsby under mitten av 2000-talet) blir huvudtränare och där Väsby-mega-ikonen

g>Andreas Paulsson assisterar Tim. Roligt i sig och det innebär att ”Pålle” nu kommer att coacha sin son Lukas Paulsson som kommer att bli en bärande spelare för Vallentuna denna säsong.

Vallentuna har varit på is i över en månads tid men har trots det endast spelat en träningsmatch. Den spelades tidigt under augusti månad då laget vann hemma mot AIK:s J20 lag med 4-3. Tanken var att de skulle ha spelat i helgen men sjukdomar och skador i truppen gjorde att de var tvungna att ställa in. Men enligt rapporterna nu så kommer Vallentuna med full trupp till Väsby under fredagskvällen.

Full trupp har inte riktigt Väsby till matchen då Tobias Liljendahl blivit sjuk. Men i gengäld är Pontus Karlsson tillbaka in i truppen efter att ha fått lämna sjukbädden. Han missade matchen i onsdags då Väsby vann en tät match borta mot Huddinge efter att man stått för en bra försvarsmässig insats. Fortfarande har Väsby inte riktigt fått offensiven att stämma men försäsongen är ju fortfarande i en hyfsad linda så det finns gott om tid att hitta nycklarna även till den.

Matchen startar 19.00 och kommer inte att sändas via nätet. Priserna för Väsbys träningsmatcher är 60 kr för alla över 16 år medan ungdom under 16 år går in gratis. Köp dina biljetter till matchen här men det går också att lösa entrén direkt på plats.

Varmt välkomna till säsongens första hockeyfredagsmys!

Vid pennan

Krister Holmgren

Foto: Arne Rundlöf