Bortaförlust mot SSK

Gårdagens bortamatch mot SSK slutade med förlust 4-3 efter OT (2-1, 1-0, 0-2, 1-0) skotten 38-28.

Huddinge kommer ut lite passivt i inledningen av matchen. Det upplevdes lite som att man kände på motståndet. SSK lyckas utnyttja sina chanser första 10 och tar en 2-0 ledning. Huddinge skapar sina chanser och har 4 frilägen i första perioden. Daniel Liiv förvaltar ett utav dem och reducerar till 2-1 vilket också blir periodsiffrorna.

I andra perioden kommer Huddinge ut lite mer på tå, eventuell respekt för motståndet har släppt och man spelar stundtals fin hockey. Det hindrar dock inte SSK från att göra mål i BP efter misskommunikation i Huddinge. 3-1 är resultatet efter två.

I sista perioden får Huddinge tag på SSK backarna och lyckas vinna tillbaka mer puck. Man skapar längre anfall och lyckas skapa chanser med mer trafik. Huddinge reducerar efter att Asplund fyller på och trycker in både puck och lite till i mål. Huddinge fick kontakt och ännu mer energi. Efter ännu ett långt anfall gjorde Liiv sitt andra mål för matchen och 3-3 var ett faktum. Sista 5 minuterna blir spelet lite böljande innan SSK lyckas få fast Huddinge och tvingar fram en utvisning med 1:45 kvar. Huddinge lyckas hålla tätt efter ett par kanon räddningar av Walldén. 3-3 blir resultatet efter fulltid.

SSK börjar OT med PP och efter ett fint genomspel och direktskott avgörs matchen till hemmalagets favör 4-3 OT.

Överlag en mycket rolig match att följa, Huddinge visar upp fina kvalitéer och lyckas under perioder pressa SSK rejält. Att få möjligheten att spela mot ett lag från HA som dessutom gjort fina resultat under försäsongen mot SHL lag är inspirerande. Att spelare får se vad som krävs för att spela på nästa nivå är också otroligt givande. Truppen känns spännande.

Värt att nämna är att även idag hade Huddinge med 4 spelare med juniorålder i truppen som alla presterade mycket bra.

Stort tack till SSK som tog emot oss. Målskyttar 1-0 Luciani,  2-0 Alba, 2-1 Liiv, 3-1, Krastenbergs, 3-2 Asplund, 3-3 Liiv, 4-3 OT Krastenbergs.