Lindenseger efter sudden

Det var Linden som drog det längsta strået när Bois tog emot Eskilstunalaget för en första hemmamatch i Mariehus arena. Efter en välspelad förstaperiod så haglade utvisningarna, och det blev en sönderryckt match som alltså Linden till slut kunde gå segrande ur efter sudden death med 2-3 (1-1,0-1,1-0,0-1).

Den första perioden var den klart mest sevärda, med två lag som verkligen ville spela hockey och med både genomtänkt anfallsspel och försvarsspel. Bois var det laget som skapade både lite mer anfallsspel och chanser, men Linden hade hela tiden vassa omställningar som de kunde kapitalisera på en gång. Då kom de efter lite motlägg vid offensiv blå till en två mot etta som Anton Malmborg kunde rädda trots en lång sidledsförflyttning, men han blev sedan pååkt av en Boisare vilket gjorde att han var helt ur position när Niklas Hjalmarsson kunde slå in returen. Innan dess hade Bois tagit ledningen, och det var i powerplay. Bois tränare Andreas Appelgren efterlyste lite mer effektivitet i powerplay, och det tog bara sex sekunder innan Jesper Broeng peggade upp Oskar Tellström som direktsköt in pucken mellan benen på Anders Olsson i Lindenkassen.

En målvakt som kom att växa ut till ett spöke för Boisarna. För mittenakten bestod i stort sett enbart av spela med en man mer eller en man mindre, och Bois fortsatte spela ett bra powerplay. Man radade upp kalaslägen, men Anders Olsson stod för den ena prakträddningen efter den andra, och var han helt bortspelad så sköt Boisarna utanför. Då hade Linden bättre effektivitet. De skapade knappt någonting, trots många minuter i powerplay, men likväl var de dom som gjorde periodens enda mål. Man får först spela länge 5 mot 3, som Bois reder ut, men med fyra man skjuter Samuel Ivanic från blå och Simon Svensson står precis framför Anton Malmborg som därmed blir chanslös och det stod 1-2 efter två perioder, där den andra perioden utöver en lång radda av powerplay och boxplay bjöd på en väldigt flängig hockey, modell Hawaii.

I den sista perioden jagar sedan Bois kvittering, men spelet kuggar inte riktigt i och Anders Olsson fortsätter storspela. Samtidigt så fortsätter Linden vara farliga i omställningsspelet, och hade inte Anton Malmborg gjort en jätteräddning sedan han efter en lång sidledspassning ändå lyckades få upp plocken högt och rädda direktskottet, så hade matchen kunnat vara avgjord redan där. Bois väljer med över tre minuter kvar att ta ut målvakten, det tar fem sekunder så sitter kvitteringen. Erik Olsson vinner kamp om puck bakom mål, Lukas Larsson fiskar upp pucken och lägger in den till Kasper Elo som står omarkerad vid ena stolpen och han gör inget misstag utan gör sitt första mål i Boiströjan fram till 2-2. Sedan gör Bois ett nytt försök att ta ut målvakten med 30 sekunder kvar, lite ovanligt med tanke på den oavgjorda ställningen och det visade kanske att det var en träningsmatch och att man ville träna på sitt 6 mot 5-spel. Något mål blir det dock inte och 2-2 står sig.

I sudden har sedan Bois en bra chans innan Atte Mäkinen i Linden trampar upp en vådlig fart, möter ett Boisförsvar som hamnat lite på hälarna och från hyfsat nära håll så kan finländaren hitta hålet i gubbhörnet, och Linden vinner matchen.

Sammantaget en trevlig tillställning mellan två lag som bjöd upp till en riktigt spännande match. Bois var det kanske något starkare laget och skapade mest och bäst, men Linden ska absolut inte be om ursäkt för segern. De hade giftiga omställningar och matchens lirare i form utav den storspelande Anders Olsson i mål.

Många gjorde det bra i Bois, men allra bäst i mina ögon var Anton Malmborg i Boiskassen och Lukas Larsson.