Bjurström trivs i offensiv roll

Efter cupmatcherna mot Modo, Björklöven och Sundsvall samt ytterligare en match mot Sundsvall återstår det bara två matcher av Hudik Hockeys försäsong – båda mot Väsby. Första mötet är på onsdag 19.00 i Holmen Center med en match där HHC får tillbaka några av dem som saknades senast.

Fotograf: Idrottsfoto.

Inför matchen har vi träffat #27 Alexander Bjurström, en 24-åring som redan hunnit med att spela i landets tre högsta ligor med bland annat 47 SHL-matcher i Brynäs-tröjan.

Alexander Bjurström hade sin uppväxt på Lidingö och spelade till en början ungdomshockey i Täby innan han valde Brynäs hockeygymnasium under juniortiden där han i J18-laget hade HHC:s sportchef ”Lillis” Lövblom som tränare.

Det bar via J20-laget ända upp till a-laget för Alexander Bjurström med debut spelåret 2017-18.

– Men jag har ju alltid varit offensivt lagd i mitt spel och någon sådan roll fanns inte ledig i Brynäs då. Jag fick mest hålla mig till mer defensiva uppgifter och försöka utveckla det spelet. Därför valde jag att gå till Almtuna för att få spela mitt spel, berättar Alexander, som de två senaste säsongerna varit i Troja-Ljungby med spel i både Hockeyettan och Hockeyallsvenskan. Under sin första säsong i Troja gjorde han 32 poäng på 39 matcher.

– Då var jag med och spelade upp Troja i allsvenskan och vi mötte ju Hudik i kvalet i Söderhamn. Jag minns att de mer eller mindre körde över oss i två perioder, men att vi till slut ändå kunde avgöra.

– Jag tyckte då att Hudiks spelsätt med högt tempo och mycket skridskoåkning såg intressant ut och nu vet jag att det fortsätter på samma sätt, konstaterar Alexander Bjurström, som så här långt har fått mycket speltid tillsammans med #12 Christoffer Jansson och #29 Jesper Wiberg.

– Jag känner mig trygg i en offensiv roll. Jag gillar att hålla i pucken och vill gärna kunna bidra till att mina spelkompisar ska lyckas, säger han.

Att HHC den här säsongen har flyttats till norrgruppen med en del tuffa långresor är ingenting som Alexander lägger någon vikt vid.

– Jag är van att resa långt i både Brynäs, Almtuna och Troja så det ser jag inga problem med, säger han. Och Alexander Bjurström är nöjd med sin första tid i Hudik och HHC.

– En fin stad med allt vatten runt omkring och en klubb med hög målsättning och med jättefina människor runt laget. Jag hade aldrig tidigare varit här, men känner redan att jag trivs.

Att HHC utpekas som en av de stora favoriterna till att vara med ända till slutet är ingenting som Alexander ser som en belastning.

– Absolut inte. Det är snarare en utmaning. Men sedan vet ju alla att det finns en flaskhals som man måste ta sig igenom, konstaterar Alexander, som menar att kvalserien till allsvenskan borde spelas på ett annat sätt.

– Jag tycker att den skulle spelas tidigare och att de två bästa lagen där skulle mötas i bäst av tre eller bäst av fem matcher. Då blir man inte beroende av att andra matcher ska sluta på rätt sätt. Då tror jag att bästa laget går upp, säger han.

– Och det är inte så stor skillnad mellan serierna. Jag tycker att vi tränar lika mycket här, om inte mer, det som skiljer är väl mest att man i de högre serierna kanske reser dagen före till en bortamatch eftersom man inte har några spelare som pluggar eller jobbar. Själv ska jag nu läsa upp några ämnen, sådant jag missade under Brynäs-tiden då det bara handlade om hockey, berättar HHC:s intressanta forwards-förvärv.

Och vad förväntar du dig av dubbelmötet med Väsby?

– Vi ska bara spela vår hockey och försöka bli bättre med det, menar #27 Alexander Bjurström.

Skribent: Lars Gösta Larsson.

* Biljetter till träningsmatchen Väsby & fem första hemmamatcherna i grundserien hittar du HÄR.

* För parkeringskort som gäller hela säsongen gå in HÄR.

* För säsongskort, sitt- eller ståplats, gå in HÄR.