Inför Hudiksvalls HC vs Väsby

Väsby Hockey står för ett riktigt elddop under onsdagskvällen. Då väntar nämligen först en långtripp till Hälsingland och sedan en av Hockeyettans absoluta favoriter till att ta en plats till Hockeyallsvenskan kommande vår, nämligen Hudiksvalls HC.

Det är ett gäng som vi i Väsby kan ytterst bra. Mötena har varit många under årens lopp och inte minst har de varit täta och tuffa. Under fjolåret, då kanske Hudiksvall hade sin bästa trupp fram till nu, så kammade Väsby nära på noll i mötena mot dem. Det var endast i det sista mötet, just på isen i Hudiksvall, i kvalserien, som Väsby tog den enda poängen. I den matchen spelade Väsby bra och var förtjänta av poängen, men i övriga möten så stod sig Väsby slätt.

Hudiksvall av årgång 2022/2023 känns minst lika bra, om inte bättre än fjolårets upplaga. Visserligen har hälsingarna tappat tre spelare till Hockeyallsvenskan. Fjolårets målvaktslån, Oliver Håkansson är tillbaka i Almtuna. Starke backen Hannes Lindström åkte till Västervik medan energiknippet William Nilsson Ignberg är tillbaka i huvudstaden och med AIK. Sedan har Hudik tappat några spelare till men inga som man inte ersatt.

Bland nyförvärven ska det bli intressant att se vad forwardsduon Samuel Eriksson samt Alexander Bjurström kan göra i miljön samt även den offensiva backen Alexander Popovic, som anländer från Björklöven.

Det blir minst sagt något att bita i för Väsby som åker upp till Holmen Center med samtliga spelare förutom Oliver Lexenberg samt Pontus Karlsson. Oliver är sjuk medan Pontus åkte på en lindrigare skada på träningen i måndags.

Förhoppningsvis kan Väsby bygga vidare på sitt spel som man visade upp i den sista perioden mot Vallentuna i fredags då laget kuggade i riktigt bra. Sedan är det nog viktigt att det defensiva spelet fortsätter att vara starkt med tanke på hur många bra forwards som hemmalaget besitter.

Matchen sänds på Hockeyettans plattform och länken till sändningen är enligt följande:

https://live.hockeyettan.se/livestream/s-hudik-hockey-vasby-ufo3z

Vid pennan

Krister Holmgren

Foto: Arne Rundlöf