Adam Ingvarsson fick en skridskoskena bara några centimer från halsen, men hade änglavakt och klarade sig från en riktig allvarlig skada. FOTO: ANDERS GUSTAFSSON

”Kände att blodet forsade fram” * Tyringes nyförvärv fick skridskoskena några centimeter från halsen * Lyckligt slut – se klipp här

Otäck olycka i Tyrs hov.

Tyringes nye centern Adam Ingvarsson fick en skridskoskena i ansiktet och fick blödande lämna isen.

– Det small bara till och det forsade blod. Skridskon träffade undersidan av hakan – fem, sex centimeter från halsen, säger han.

FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM * Matchklipp * Silly season * Citat

 

Publiken i Tyrs hov tystnade.

Efter en olycklig duell i söndagens träningsmatchen mot Pantern segnade hemmalagets Adam Ingvarsson plötsligt ned framför hemmabåset. 

Han tvingades blödande lämna isen och för lokaltidningen Norra Skåne berättar han nu om dramat. 

– Jag och en motståndare hakar i varandra vid vårt bås, han snubblar och vi ramlar båda två. När han ska resa sig får jag hans skridskoskena på hakan. Det small bara till och när jag kände efter med handen kände jag att blodet forsade fram. Jag blev ju rädd, det var under hakan, underdelen av hakan kan man säga. Fem, sex centimeter från halsen, säger han till tidningen.

Han fick åka in till akuten i Kristianstad och sys och blev förstås skärrad. 

* Norra Skåne: Hur mår du nu? 

– Jag är lite skärrad. Det spänner lite och jag har lite huvudvärk. Jag tar det lugnt nu, tar det en dag i taget. Men jag hoppas det lättar snart, det var ändå tur i oturen. Det kunde ju varit mycket värre…

Till hockeyettan.se hälsar Ingvarsson på tisdagen:

– Jag behöver landa några dagar nu, och bara ta de lugnt, jag är fortfarande skärrad över vad som skedde. Tack och lov slutade det bra. 

Adam Ingvarsson, 26, är en tung värvning i Tyringe inför den här säsongen.

Nytillskottet, som gjorde fyra poäng i debuten tidigare i höstas, lämnade ju sitt älskade Mörrum – där han spelat hela sitt liv – under uppmärksammade former i slutet av förra säsongen och ska nu för första gången spela i en annan klubb än Mörrum. 

***

Mer nyheter runt Tyringe – och den här gången är det betydligt mer positivare tongångar: 

Simon Ericsson, 24, är tillbaka i spel efter ett uppehåll på nästan ett och ett halvt år.

Backen, som var Tyringes kanske bäste spelare när de åkte ur ligan våren 2021, belönades ju därefter med ett allsvenskt kontrakt med Kristianstad men drog av ena knäskålssenan redan under försäsongen och spelade inte en enda match förra säsongen.

Nu han Tyringe tillbaka i ligan och Ericsson i sin moderklubb.

Och i söndags, i träningsmatchen mot Pantern, var det alltså äntligen dags för matchcomeback efter månader av tung rehab.

Tyringe-kaptenen var överlycklig – och framförallt kanske lättad – efter comebacken. 

– Jag är mest – tacksam. Tacksam för att jag lyckats ta mig tillbaka, tacksam för allt stöd från familj och läkarteam och alla som hjälpt mig. Det har varit en tuff tid, säger han till Norra Skåne.

Simon Ericsson gjorde fina 38 poäng på 44 matcher för Tyringe 20-21 och blir såklart en nyckelback i nykomlingarna även i vinter.

SE KLIPP PÅ HÄNDELSEN I SPELAREN HÄR NEDAN!

Premiären i södra serien:

Fredag 30 september: Nybro-Karlskrona (19.00).

Söndag 2 oktober: Borås-Mörrum, KRIF-Halmstad, Vimmerby-Tyringe, Kalmar-Troja-Ljungby (16.00)

HELA SPELSCHEMAT – klicka här!

Klart med tv-sändningar för Hockeyettan – Staylive blir ny samarbetspartner: ”Det här är ett stort avtal för oss” * Säkrat i fem år