Det blev En köpings-seger mot Enköping

Först i den tredje perioden vaknade hemmalaget Enköping i träningsmatchen mot Köping. Men visade sig vara för sent, man forcerade inte tillräckligt framgångsrikt trots spelövertaget i slutperioden och förlusten skrevs till 1-3.

Erbjudande! Säsongskort från 675 kr >>

Efter två ganska sömniga perioder fick Enköping till slut någorlunda ordning på spelet i den tredje. Då hade gästande Köping redan gått ifrån till 0-2, båda målen i första perioden.

Tobias Smids stenhårda skott i stolpen drygt sex minuter in i perioden var startskottet för ESK:s forcering för att hämta upp det underläget.

Hemmalagets målnolla spricker äntligen när Simon Sjöb

erg står för en snygg soloprestation i reduceringen till 2-1. Han får pucken i mittzonen och rundar Köpings försvarare innan han prickskjuter in pucken.

Med nio minuter kvar får säsongsdebuterande ”poäng-snipern” Daniel Andersson, som förövrigt assisterade till Sjöbergs mål, en snygg framspelning till ett bra läge mitt i slottet – men skottet från Andersson går utanför.

Med fem minuter kvar, i numerärt underläge, blev Emil Lindqvist väldigt snyggt fri spelad men han lyckas inte förvalta läget.

Med drygt fyra minuter kvar, under hård ESK-press, sätter Robin ”Skuggan” Nilsson pucken stenhårt i ribban . Pucken studsar från ribban och ner på mållinjen och ut igen!

Med tre minuter kvar tar ESK timeout och passar på att ta ut målvakten för spel sex mot fem, och dessutom med tekning i anfallszonen. Försöket blir dock resultatlöst och matchen släcks när Köping kan sätta 3-1 i den tomma ESK-buren.

Det går nu inte att komma ifrån att försäsongen varit lite tung för Enköping, precis som ifjol. Detta var lagets fjärde förlust på försäsongens hittills spelade sex matcher.

Nej. något mål blev det inte på det här skottet från Köpings Alfred Bergman. Pucken smet strax över ESK-målvakten Emil Janssons ribba. Foto: Håkan Hagman

ESK – Köping 1-3 (0-2, 0-0, 1-1)

ESK:s målskytt: Simon Sjöberg