Seger mot Borås

Bättre och bättre period för period. Ja så skulle man kunna sammanfatta dagens möte med Borås, där den första perioden var minst sagt medioker från Bois sida, men där man växte in mer och mer i matchen och den tredje perioden var klart bäst. Till slut vinner man också matchen med 3-4 efter sudden death (1-1,1-0,0-1,0-1).

Det är Borås som inleder den första perioden bäst, de första 7-8 minuterna är det de som har det mesta av spelet och också två riktigt bra chanser. Först en styrning i stolpen och sedan ett läge från nära håll som Isac Ohlsson gör en fin räddning på. Men sedan börjar Bois lyfta upp spelet och man har ett skott i stolpen i bra läge från Oscar Tellström innan Tobias Aronsson ger Bois ledningen. Han kliver in ett par meter från blå innan han lägger ett handledsskott som styr på en Boråsspelare och in till Boisledning. Men glädjen blir dock kortvarig, för bara 18 sekunder senare är det kvitterat. Alfons Bonander skjuter ett handledsskott från blå som letar sig igenom gröten framför mål och in i mål. Bois låter sig dock inte nedslås utan etablerar anfallsspel och har ett friläge genom Tellström som dock avslutas över. Strax efter det får Bois också med sig två raka utvisningar. Powerplayet som varit bra fram till denna match får det dock inte alls att stämma och man skapar en målchans på fyra minuter med en man mer, långt ifrån godkänt. Med en dryg minut kvar så kommer också en Boråsledning. En tappad puck mitt i egen zon ger Borås två mot noll och Isac Ohlsson är chanslös. Borås målskytt var Albin Storm.

Det är Bois som inleder de 7-8 minuterna i den andra perioden klart bäst. Man har dock svårt att skapa de riktigt vassa chanserna, närmast är ett stolpskott. Efter dessa minuter så tar dock Borås över taktpinnen och får några långa anfall mot Bois. När sedan Bois dessutom får en utvisning så osar det katt framför Bois mål, ett par gånger blir pucken liggande framför Isac men Bois lyckas dock vinna de lösa puckarna och reder ut boxplayet. Borås får ett friläge, men Albin Storm avslutar från långt håll och utanför. Efter utvisningen lyfter Bois upp spelet och efter ett långt anfall så kommer kvitteringen. Otto Henell lägger en myra mot mål från kanten och fram störtar Eric Hedlund och han får en klubba på pucken som ställer Hugo Fagerblom i Boråsmålet. De sista minuterna försöker Borås sätta hög press på Bois, och de lyckas också få ett bra skottläge efter ett Boisfelpass, men Isac Ohlsson gör en bra räddning. Den höga pressen öppnar också upp Borås för omställningar, och Bois kommer i slutet i en tre mot etta. Lukas Larsson väljer att avsluta själv, men skjuter utanför.

Den tredje perioden inleds med att Bois får chansen att spela powerplay, men det förbyts ganska snart i ett boxplay istället. För först åker Erik Hedlund ut två minuter sedan han drivit in på mål och försökt lyfta in pucken högt vid första stolpen, men han missar och klubban tar i hjälmen på Hugo Fagerblom. Bois protesterar sig sedan till en till tvåa och Borås får spela 4 mot 3. Där visar det meriterade gardet i Borås med Anders Eriksson, Henrik Eriksson, Fredrik Eriksson och Nikolai Berdnikov klass och har ett par riktigt bra chanser som Isac Ohlsson gör ett par bra räddningar på innan Berdnikov till slut serveras öppet mål och 3-2 var ett faktum. Bois reder dock ut det efterföljande 4 mot 5-spelet och efter det så flyttar man upp spelet rejält. Man radar upp riktigt bra chanser, och till slut så kommer också 3-3. Det är en fint uppspel där Jesper Broeng hittar ett fint pass till Erik Hedlund uppe vid sargen på offensiv blå och han hittar i sin tur en fin pass fram till Kasper Elo som åkt sig hel fri i mitten. Elo avslutar kyligt med en puck mellan benen och det är kvitterat. Bois fortsätter föra spelet och skapa chanser, men får inte till något mer mål och det blir sudden.

Där tar det inte mer än någon minut innan Bois kan avgöra. Borås anfaller men tappar pucken och Jesper Lindén kan åka sig fri och avslutar lika kyligt som Elo mellan benen. Bois avgår därmed med segern.

En match där den tredje perioden är Bois klart bästa. Där får man bra tryck på Borås med hård checking och lite bättre passningsspel än vad man hade i de första två perioderna. Samtliga spelare gjorde ett hårt och förtjänstfullt jobb i tre perioder, men att passningsspelet förbättrades mer och mer ju längre matchen gick gjorde att man kunde vända och vinna matchen. Vi hoppas att den förbättringen håller i sig så vi får se ännu mer av den varan i nästa match, returen mot Borås hemma i Mariehus arena om en vecka.

Plus skulle jag vilja ge till Isac Ohlsson som gjorde några svettiga räddningar och agerade lugnt och säkert. Även Oscar Tellström fortsätter imponera och Jesper Lindén skapade mycket framåt. Eric Hedlund gjorde sin bästa match och det var rättvist att han belönades med ett mål. Jesper Broeng bästa Boisback för dagen.