Väsby avgjorde i sista minuten

Väsby tog hem segern i det första träningsmötet med Hudik Hockey genom ett mål som fastställde siffrorna 2-3 (0-1, 1-1, 1-1) efter 19.19 i den tredje perioden i Holmen Center dit 257 åskådare hade kommit för att se HHC:s sista träningsmatch på hemmaplan innan seriestarten i norra Hockeyettan.

Bildtext: Oskar Klaar styr in 1-2 på passningen från Axel Levander. Foto: Lars Sundin.

Då hade HHC först kvitterat till 2-2 en minut tidigare i spel 6 mot 5 efter en slutperiod där hemmalaget verkligen tog tag i matchen och under en lång press mot Väsby-målet gjorde allt – utom mål. Och när äntligen kvitteringen kom så trodde alla att det skulle stå 2-2 vid full tid.

– Ja, i tredje fick vi hugg på dom och vi visade verkligen karaktär när vi tog över matchen. Vi började hitta vägar i spelet på ett helt annat sätt än i de två första perioderna och när vi kände det så vågade vi också göra mer med pucken. Den här perioden kan vi ta med oss och bygga vidare på, tyckte HHC-centern #12 Christoffer Jansson, som också gjorde det snygga 2-2-målet.

Matchen blev egentligen en kamp där fysiken kanske fick lite för mycket plats och där det ibland också satsades onödigt vårdslöst. Nu blev det tyvärr också skador när tre spelare fick lämna isen och inte återkomma i spel.

HHC:s #17 Marcus Linderborg gick av med en knäskada, Väsbys Vladimir Chetverikov fick hjälpas ut efter en tackling mot sargen och HHC:s #8 Oskar Klaar fick en klubba upp under visiret och träffades precis ovanför ögat. Otäckt nära en allvarlig skada.

I den första perioden byttes det chanser lite fram och tillbaka i ett spel där inget av lagen riktigt kunde ta initiativet. Matchens första mål kom efter 18.27 när Fredrik Stridlund sprätte iväg ett dragskott från vinkel och där pucken på något sätt hittade fri väg mellan alla spelare framför HHC:s mål och där #25 Andreas Bosson var totalt skymd när skottet kom. I den jämna perioden var skottstatistiken 11-11 och lagen hade väl också ungefär lika många heta lägen.

I öppningen av den andra perioden var HHC klart hetast i inledningen och skapade direkt möjligheter. Nu började också hemmalaget hålla i pucken bättre och skruvade också upp tempot. Ändå kom det istället för en väntad kvittering ett nytt mål av Väsby när Calle Asell lite för enkelt kunde hitta läget framför Bosson och göra 0-2.

Hemmalaget fortsatte att trycka på framåt och fick också utdelning när #24 Axel Levander snabbt tog upp pucken under ett misslyckat Väsby-byte och hittade #8 Oskar Klaar som kunde stöta in 1-2 (13.26). Tre gånger fick HHC spela i boxplay i den andra perioden, vilket naturligtvis gick ut över offensiven och gav Väsby ett klart övertag (6-13) i skott på mål.

I den tredje perioden kom HHC ut som ett nytt lag. Nu kom farten, pressen mot puckföraren, långa anfall och många målchanser. Gång på gång var kvitteringen ytterst nära när skotten smet precis utanför stolpar och ribba.

Väsbys målvakt Victor Olsson började bli ett spöke för HHC, men när hemmalaget satsade på spel utan målvakt i slutminuterna kom ändå det vackra 2-2-målet när Christoffer Jansson pricksköt på passningen från #23 Adam Byström Johansson.

Men Väsby hade inte sagt sitt sista ord. Ur en offensiv tekning hittade pucken ut till backen Lucas Torstensson som satte dit ett riktigt snöpligt och avgörande mål när det bara återstod 41 sekunder att spela.

Nu ska Väsby och HHC mötas igen om en vecka och sedan handlar det om finslipning inför seriepremiären hemma den 2 oktober mot Teg.

Skribent: Lars Gösta Larsson.

* HÄR hittar du säsongskort.

* HÄR bokar du din plats till hemmapremiären den 2/10.