Wings nollat på Testebo

Efter en liten trög start kom målskyttet igång i den tredje perioden. Strömsbro vann till slut matchen med 2-0.

Det var en typisk försäsongsperiod vi bjöds på i inledningen av matchen. Inget av lagen hade något vidare spel, men hemmalaget skulle ändå bjuda på ett par chanser. Trots ett två mot ett-läge och ett halvt friläge med backhandsavslut, bland annat, från Strömsbros sida och ett numerärt överläge från gästerna Wings i slutminuterna så förblev den första perioden mållös.

Wings skapade sig ett visst tryck i offensiv zon efter sitt numerära överläge men hemmalaget jobbade sig in mer och mer i matchen. Strömsbro fick i sin tur spela med en man mer på banan efter cirka nio minuters spel och efter det tog man över spelet nästan helt och hållet, men trots det förblev även den här perioden mållös.

Som i den senaste träningsmatchen så skulle även alla mål komma i den tredje och sista perioden även ikväll. Jonathan Backlund inledde målskyttet när han gjorde sitt första mål i Strömsbrotröjan. Mikael Hansson la in pucken framför mål där en helt fri Backlund stod vid målvaktens vänstra stolpe och bara kunde lägga in pucken till 1-0. Hemmalaget ökade även på till 2-0 när Emil Lindgren ensam tog in pucken i offensiv zon och sköt ett hårt skott som gick in i det bortre krysset. Trots att bortalaget tog ut målvakten i slutet fick man se sig besegrade och Strömsbro vann sin andra raka träningsmatch med 2-0 efter att Oskar Spinnars Nordin i Strömsbrokassen stått för en stabil insats och inte släppt någon puck förbi sig.

Strömsbro IF – Wings HC Arlanda 2-0 (0-0, 0-0, 2-0)

Nästa träningsmatch spelar vi på tisdag den 20 september när vi gästar Borlänge HF på bortaplan.