Inför Väsby vs Huddinge

Det är snart fredag igen och då väntar för andra veckan i följd en hemmamatch för Väsby när laget fortsätter att förbereda sig inför seriestarten. Den är faktiskt inte längre bort än drygt två veckor så nu börjar det verkligen att närma sig.

Fredagens gäster i Renew Arena blir Huddinge. Ett gäng som Väsby mötte för lite mindre än två veckor sedan och då gick Väsby segrande ur en tät match med uddamålet 2-1.

Huddinge är ett erkänt starkt gäng som har vässat sina ambitioner inför denna säsong. Förra året åkte man ut i den första playoff-rundan mot Surahammar. Något som sett till historien kanske skulle kunna vara en plump men faktum är att Huddinge under fjolårets säsong var svagare än på länge och laget fick ju då kämpa hårt för att ens ta sig vidare från Allettan. Surahammar var ju då även kanske säsongens överraskningslag nummer ett, så att de inte gick vidare från den matchserien var inte speciellt överraskande.

Men att Huddinge känns starkare i år fick Väsby erfara i Björkängshallen, segern till trots. De satte då stundtals ganska bra press på Väsby och vi får se hur läget är nu när det ändå har gått nästan två veckor till av försäsongen. Två veckor under en försäsong hinner det ändå hända en hel del på och det har inte minst Väsby visat som jag tycker steppat upp en hel del på sistone.

Framför allt börjar anfallsspelet bli allt bättre och bättre. Flytet i passningarna kanske inte är lysande men nog börjar ändå spelarna att hitta varandra på ett smidigare sätt vilket gör att spelet blir snabbare och rakare. Försvarsspelet är väl annars det som varit bäst hos Väsby hitintills och det visade man tydligt i de två första perioderna i Hudiksvall i onsdags då hemmalaget hade svårt att hitta vägar igenom en tjock försvarsmur.

Läget i Väsby inför matchen är att duon Pontus Karlsson samt Oliver Lexenberg är åter efter skada respektive sjuksängen. I gengäld tappar vi Vladimir Chetverikov som vilar efter sin tuffa tackling han åkte på mot Hudik. Vidare missar även Linus Hedlund matchen då han är sjuk.

Matchen startar 19.00 och kommer inte att sändas via nätet. Priserna för Väsbys träningsmatcher är 60 kr för alla över 16 år medan ungdom under 16 år går in gratis. Köp dina biljetter till matchen här men det går också att lösa entrén direkt på plats.

Vid pennan

Krister Holmgren

Foto: Arne Rundlöf